Engelli Vatandaşa Akülü Araba Hediye Edildi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaşayan engelli vatandaşa, Van Ahbap Platformu gönüllüleri tarafından akülü engelli arabası hediye edildi.

Sarıkamış İstasyon Mahallesi'nde yaşayan Serhat Çıtrak (30), doğduktan sonra geçirdiği hastalık nedeniyle belden aşağısı felç olmuş ve yürüyemez hale gelmiş.

Sarıkamış'ta kadın Kur'an kursu öğretmenliği yapan Güner Taş aracılığıyla Van Ahbap Platformu gönüllüleri, Serhat Çıtrak'ın evini ziyaret ederek akülü engelli arabasını teslim etti.

Çıtrak'ın babası Salih Çıtrak, yaptığı açıklamada, engelli insanlara toplumun daha çok sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Engelli oğlum için akülü araba gönderen Van Ahbap Platformuna ve buna vesile olan öğretmenimiz Güner hanıma çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte dayanışma içinde olursak bütün engelleri aşabiliriz." dedi.

Öğretmen Taş ise bu hayır işinde aracı olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, hayır işlerinde etkili çalışan Van Ahbap Platformu'na yardımseverlerin daha çok destek vermesi gerektiğini söyledi.

Engelli arabasına binen Çıtrak, konuklarla hatıra fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA