Edirne'den Kısa Kısa

Türk Eğitim-Sen Edirne Şubesi Yönetim Kurulu, Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, sendikaya yaptığı çalışmalarda başarı diledi.

Türk Eğitim-Sen Edirne Şubesi Başkanı Hakan Yıldız ise TÜ'de görev yapan akademik ve idari personelin sorunlarını dile getirerek Tabakoğlu'na yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

-"Yarınlar Bizim İçin" Projesi

Edirne'de eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik olarak düzenlenen "Yarınlar Bizim İçin" projesi kapsamında Bursa gezisi düzenlendi.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programınca desteklenen proje kapsamında Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış Bursa'ya kültür gezisi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İki gün süren gezide tarihi ve kültürel mekanların gezildiğini belirten Çalışkan, "Trakya Üniversitesi'nde öğrenim gören uluslararası öğrenciler ile yapılan gezimiz tarihi bir konakta kahvaltı ile başladı. Kahvaltı sonrası rehber eşliğinde Cumalıkızık Köyü, Emir Sultan Türbesi, Zeki Müren Mezarı, Yeşil Türbe ve Yeşil Camii, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri, Tophane, Bursa Kalesi ve Ulu Cami gezildi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA