Bozoğlu Zonguldak'ta

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Genel Başkanı Baran Bozoğlu, küresel iklim değişikliğine karşı mücadelede Türkiye'nin öncü olması gerektiğini söyledi.

Çatalağzı Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bozoğlu, Başkan Adnan Akgün'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bozoğlu, ziyaret sonrası düzenlediği basın toplantısında, Çatalağzı'nın büyük bir çevre sorunuyla karşı karşıya kaldığını öne sürerek oda olarak kirlilikle mücadele eden kişi ve kurumlara destek vermek istediklerini belirtti.

Bozoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bölgeye bir mobil araç getirdiğini hatırlatarak "Ölçüme başladı sağ olsun. Bakanlığımız hızlı hareket etti. Bu anlamda bakanlığımızın ölçüm yapmasını önemsiyoruz ve çok teşekkür ediyoruz. Var olan kirliliği ortaya koymak adına önemli bir adım." ifadelerini kullandı.

Küresel iklim değişikliğine karşı mücadelede Türkiye'nin öncü olması gerektiğini vurgulayan Bozoğlu, yenilenebilir temiz enerji kaynaklarına ulaşılması ve var olan tesislerin rehabilite edilmesinin önemine dikkati çekti.

Akgün de temiz, sağlıklı bir havada yaşamak istediklerini belirterek yeni bir termik santrali istemediklerini ve mücadele etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA