Avusturya Hükümeti'nin Kararına İKV'den Sert Tepki

Avusturya’da yeni kurulan hükümet programına ilişkin İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu basın açıklaması yayımladı.



Avusturya’da yeni kurulan hükümet programına ilişkin İKV Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, yazılı açıklama yaptı. Avusturya’da durumun endişe verici bir hal aldığını, AB içinde giderek artan miyopluk ve vizyonsuzluğun son örneği olduğunu belirten Zeytinoğlu, "Avusturya’da merkez sağ Avusturya Halk Partisi ve aşırı sağ Özgürlük Partisi arasında kurulan yeni hükümet, Türkiye ile AB müzakerelerini bitirmeyi ve bu amaçla AB içinde müttefikler bulmayı programına almıştır. Daha önce diğer AB ülkelerinde de gördüğümüz aşırı sağ akımların güçlenmesi ve merkez sağın daha sağa kayması olgusunu Avusturya’da da gözlemliyoruz. Bu yabancı düşmanı, göç ve AB karşıtı akımlar AB’nin giderek içe kapanmasına ve yakın çevresi için bir ilham kaynağı olmaktan uzaklaşmasına neden olmaktadır" ifadelerine yer verdi.

"AB’nin Türkiye’ye çok daha inovatif ve vizyoner olması gerekir"

Avusturya’da yeni kurulan hükümetin bu önerisinin AB’de fazla taraftar bulacağını düşündüklerini ifade eden Zeytinoğlu, "Avusturya gibi Avrupa kültürünün en önemli kaynaklarından birini oluşturan bir ülkenin Türkiye’nin Avrupa’nın geleceği için önemine vakıf olamaması ve sunacağı tek önerinin müzakerelerin kesilmesi yönünde olması son derece üzücüdür. AB’nin Türkiye’ye yönelik olarak çok daha inovatif ve vizyoner yaklaşım ile politikalar geliştirme gereğini vurgulamak istiyoruz" diye ekledi.
Kaynak: İHA