Anadolu'nun Kalbi Tokat

Tokat’ta özel bir okulda düzenlenen Anadolu’nun Kalbi Tokat isimli kültür gününde öğrencilere geleneksel sanatların icrası düzenlenen animasyonlarla gösterildi.

Anadolu'nun Kalbi Tokat
Düzenlenen etkinlikte Tokat Bakırcılığı, Tokat Yazması, Karagöz Gölge Oyunu gibi görsel ve el sanatlarının temsilcileri öğrencilerle bir araya geldi. Sanatın icrası ve tarihi ile ilgili sanatçılar tarafından öğrencilere yapılan özel bilgilendirmelerin yanı sıra Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr Alpaslan Demir tarafından da akademik bir sunum gerçekleştirildi.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ümmühan Uğurlu düzenledikleri etkinlikteki amacın kültürel değerlerin gelecek nesillere tanıtmak ve aktarmak olduğunu söyleyerek kendilerine Tokat Kültür ve Turizm Müdürlüğünden de destek verildiğini söyledi.

Uğurlu: "Tokat’ın en eski bakırcılarından Ahi Baba olarak da bilinen 90 yaşındaki Mustafa Yıldız öğrencilerin ilgi odağı oldu. Bakırcılık mesleğine nasıl başladığını, esnaf kültürünü ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Ahi Baba, onlara ahlaklı ve çalışkan olma konularında nasihatlerde bulundu. Eski yazma ustalarından Kamil Şahinbaş’ın torunu tarafından yazmacılık ve el baskısı tanıtımı, Karagöz Hayalisi Kemal Atangür’ün Hacivat- Karagöz gösterisi yapılırken öğrencilerimize Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Alparslan Demir tarafından akademik bilgiler de aktarıldı. Kapanışımızı ise okul bahçesinde Tokat Halk Oyunları ekibinin gösterisi, yöresel yemekler ve tarihi eşyaların sergilendiği stantlarla tamamladık" dedi.

Kaynak: İHA