AK Parti Kayseri Milletvekili Karayel, Dışişleri Bakanlığı 2018 Yılı Bütçesi Üzerine Konuşma Yaptı

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Dışişleri Bakanlığı 2018 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmasında, "Türkiye, dış politikasında ülkemizin menfaatlerini, adaleti ve merhameti temel eksen olarak belirlemiştir" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Karayel, Dışişleri Bakanlığı 2018 Yılı Bütçesi Üzerine Konuşma Yaptı
Konuşmasına, "17 Aralık 2016 tarihinde Kayseri’de bombalı araç ile gerçekleştirilen 15 askerimizin şehit olduğu terör saldırısının yıl dönümünde, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, gazilerimize uzun ömürler diliyorum" dileyerek başlayan İsmail Emrah Karayel, "Dışişleri Bakanlığımız büyük Türkiye’nin yurt dışı ayağını oluşturan, çalışmaları ve çalışanları ile büyük Türkiye’nin yurt dışında tanınması, yerleşmesi ve dış siyasetinin uygulamasını amaç edinmiş, devlet ve hükumet hedeflerimizi yurt dışına taşıyan adeta devletimizin yurt dışındaki sinir uçlarıdır" ifadesinde bulundu.

"Yurt dışı ile ilgili siyasetimizin sahadaki uygulayıcısı gerektiğinde ülkemizin yurt dışındaki ilk savunma hattı ilk iletişim noktası, sınırlarımız dışında yaşayan vatandaşlarımızın hamisi ve kültür coğrafyamız da daha etkin hale gelmemiz için yapılacak çalışmaların öncüsüdür" diyen İsmail Emrah Karayel, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye, dış politikasında ülkemizin menfaatlerini, adaleti ve merhameti temel eksen olarak belirlemiştir. Ülkemizde, bölgemizde ve dünyada barış, istikrar, güvenlik ve refahın hakim olması için var gücümüzle çalışmaktayız. Bölge barışının en temel konularından birisi Filistin meselesidir. Filistin’de her gün hak ihlalleri, zulümler, baskılar sürerken, İsrail’e destek mahiyetinde ABD’nin, Kudüs’ü Siyonizm’in başkenti olarak tanıma kararı en hafif tabirle akıl tutulmasıdır. Bu karar sadece uluslararası hukukun ihlali değil, aynı zamanda insanlık vicdanına da vurulmuş ağır bir darbedir. Bu karara ilk karşı çıkan ülke Türkiye olmuştur. Türkiye’nin çağrısıyla derhal, İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinde doğu Kudüs Filistin’in başkenti ilan edilmiştir. Dünya ülkeleri, bu kararı tanımaya davet edilmiştir. Türkiye dünyanın kalbi olan bu coğrafyada istikrar, güven ve umut abidesi olarak yükselmeye devam etmektedir ve edecektir. Türkiye sadece bu milletin ve bölgenin değil, dünyadaki mazlumların da hamisi. beklenen ve özlenen barış ve adaletin de temsilcisidir."
Kaynak: İHA