AK Parti Denizli Milletvekili Tin Açıklaması

'Ne kadar uğraşırsanız uğraşın bu gemiyi asla batıramayacaksınız'.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, ekonomide tarihi başarılara imza atıldığını belirterek, "Ne kadar uğraşırsanız uğraşın bu gemiyi asla batıramayacaksınız." dedi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Katip Üyesi olan Milletvekili Tin, yaptığı yazılı açıklamada, iktidara geldikleri 2002 yılında 36 milyar dolar olan ihracat rakamını 2016 yılında 4 kat artırarak 143 milyar dolara ulaştırdıklarını belirtti.

Bu yıl kasım ayı sonu itibarıyla ihracatın yıllık bazda 156 milyar dolara ulaştığını hatırlatan Tin, şunları kaydetti:

"Yıl sonu itibarıyla da 160 milyar doları aşarak, ihracatta tarihi bir rekora daha imza atmış olacağız. Yaşanan küresel krizlere rağmen son 7 yılda 6,6 milyonluk bir ilave istihdam ile dünya rekoru kırdık. Ekonomimiz 2003-2016 yılları arasında ortalama 5,6 büyüdü. 2017 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamına göre, yüzde 11,1'lik büyüme oranıyla dünya ekonomisinde bir numara olduk. Özellikle imalat sanayinde, kapasite kullanım oranımızı son 9 yılın en yüksek seviyesine, yüzde 80'lere kadar yükselttik. Bu da, 2018 yılında özel sektörün yatırımlarının ve ekonomik büyümemizin artarak devam edeceğini göstermektedir."

Dış güçlerle bir olup milletin geleceğine saldıranların, iftiralarla ülkeyi karanlığa sürükleyemeyeceklerini iyi bilmeleri gerektiğini vurgulayan Tin, "Artık bu milletin değerlerine laf, söz etmeyi bırakın. Hainlik sokağından çıkın. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın bu gemiyi asla batıramayacaksınız. Bu aziz millet buna asla izin vermeyecek." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA