Aile Destek Merkezinden Liceli Kadınlara Spor Desteği

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Aile Destek Merkezi bünyesinde oluşturulan spor salonunda 1850 yaş arası 160 kadın sağlıklı bir yaşam için egzersiz, aerobik, step ve pilates yapıyor, dans ediyor, dambıl çalışıyor Spor salonuna gelen Çelik: 'Sağlıklı bir yaşam için buraya geliyorum. Annesi, teyzesi, halasıyla gelenler var. Yetkililere teşekkür ediyoruz' Eğitmen Yağan: 'Lice'de kadınların sosyalleşmeleri için böyle bir ortam yok. Buranın çok faydası oldu. Talep çok. Yerimiz küçük geldiği için onları bekletiyoruz'

Aile Destek Merkezinden Liceli Kadınlara Spor Desteği
ŞÜKRÜ GÜNDÜZ - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Aile Destek Merkezi bünyesinde oluşturulan spor salonunda 18-50 yaş arası 160 kadın sağlıklı bir yaşam için egzersiz, aerobik, step ve pilates yapıyor, dans ediyor, dambıl çalışıyor.

Lice Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi tarafından kadınların sağlıklı yaşam sürmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan proje, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteğiyle hayata geçti.

Aile Destek Merkezinin hizmet verdiği binadaki bir salon düzenlenerek spor salonuna dönüştürüldü.

Spor salonunda, 18-50 yaş arası kadınlar sağlıklı bir yaşam için egzersiz, aerobik, step ve pilates yapıyor, dans ediyor, dambıl çalışıyor.

36 kişi kapasiteli salonda kadınların yoğun talebi üzerine haftanın 5 günü, günde 9 saat hizmet veriliyor.

Öğrenciden ev hanımına Liceli 160 kadın spor yaparak hem sosyalleşiyor hem de sağlıklı bir yaşama kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

- "Annesi, teyzesi, halasıyla gelenler var"

Salonda spor yapanlardan Helin Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı bir yaşam için Liceli kadınlar olarak spor yaptıklarını söyledi.

Lice'de böyle bir spor salonu açılmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Çelik, "Fazla kilolarım yok. Sağlıklı bir yaşam için buraya geliyorum. Burası kalabalık oluyor. Gelen herkes çok memnun. Annesi, teyzesi, halasıyla gelenler var. Burayı açtıkları için yetkililere çok teşekkür ediyoruz." dedi.

4 çocuk annesi 46 yaşındaki Meryem Boz, sağlıklı bir yaşam ile kilolarından kurtulmak için spor merkezine geldiğini belirtti.

Spor salonunun kendilerine çok faydası olduğunu dile getiren Boz, güzel bir arkadaş ortamında spor yaptıklarını aktardı.

Boz, öğle saatlerinde gelerek günde 3 saat spor yaptıklarını ifade ederek, "Memnunuz, diğer kadınları da teşvik ediyoruz. Burayı yapanların ellerine sağlık. Kilolarımdan dolayı geliyorum ve faydasını gördüm. Eğlenip, kilo veriyoruz." diye konuştu.

- "Sağlıklı yaşam için spor yapıyorlar"

Spor salonunda aerobik step eğitmeni Dilan Yağan, genç kızların, ev hanımlarının ve çalışan kadınların haftanın 5 günü salona spor yapmak için geldiğini söyledi.

Sporun yanı sıra kadınların sosyalleşmelerinin de sağlandığını ifade eden Yağan, "Lice'de kadınların sosyalleşmeleri için böyle bir ortam yok. Buranın faydası oldu. Kadınların kaynaşması için çok güzel bir ortam. Özellikle kilolarından kurtulmak için gelenler var. Sağlıklı yaşam için spor yapıyorlar. Geldikleri için mutlu oluyorlar ve sonuç alıyorlar." ifadelerini kullandı.

Spor salonunun çok ilgi gördüğünü vurgulayan Yağan, talebin yüksek olması üzerine gruplar halinde eğitim verildiğini anlattı.

Yağan, salonda 160 kişinin spor yaptığını belirterek, "Talep çok. Salonumuz talep oldukça açık kalacak." şeklinde konuştu.
Kaynak: AA