Adana'daki FETÖ/PDY Davası

Biri tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen 1'i tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Halil K. ve avukatı katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, şu değerlendirmelere yer verdi:

"Sanık Emrah K'nin ByLock kullanıcısı olmadığının anlaşılması üzerine beraatine, sanık Halil K'nin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarınca gizli iletişimde kullanılan ByLock programını kullandığı, sanıklar Sadi Ç. ve Emrah C'nin KHK ile kapatılan Aktif-Sen isimli sendikada üyelik kayıtlarının bulunduğu, böylece sanıklar Halil K, Emrah C. ve Sadi Ç'nin 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan cezalandırılması, sanık Emrah C. ve Sadi Ç'nin hakkında tutuklanmak üzere yakalama emri çıkarılması, sanık Halil K'nin ise tutukluluk halinin devamına karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur."

Savunmasını veren Hali K. ise suçlamaları reddederek, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti de tutuklu sanığın mevcut halinin devamına, sanık Emrah C. hakkında ise tutuklanmak üzere yakalama emri çıkarılmasına karar vererek duruşmayı 31 Ocak'a erteledi.
Kaynak: AA