Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan tebliğe göre, DefterBeyan Sistemi dışında kağıt ya da elektronik ortamda tutulan defter ve gönderilen beyannameler dikkate alınmayacak.

ANKARA - Vergisel işlemlerin elektronik ortamda kayıt altına alınması amacıyla geliştirilen Defter-Beyan Sistemi dışında tutulan defterler ve gönderilen beyannameler dikkate alınmayacak.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan 3 ayrı Vergi Usul Kanunu genel tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İlk tebliğde, serbest meslek erbabı, işletme hesabı esasına göre defter tutan mükellefler ile basit usule tabi olan mükelleflerin kayıtlarının elektronik ortamda tutulması, saklanması, vergi beyannamesi, bildirim ve dilekçelerin elektronik ortamda verilebilmesi ile elektronik ortamda belge düzenlenebilmesi amacıyla geliştirilen Defter-Beyan Sistemi'ne ilişkin uygulama detayları yer aldı.

Buna göre, Defter-Beyan Sistemini kullanmak zorunda olan mükelleflerin, sistemi kullanmaya başlayacakları takvim yılından önceki ayın son gününe kadar "www.defterbeyan.gov.tr" adresi üzerinden veya gelir vergisi yönünden bağlı oldukları vergi dairesi aracılığıyla başvuru yapması gerekiyor. Mükellefler, Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi imzaladıkları meslek mensupları aracılığıyla da başvuru yapabilecek.

Defter-Beyan Sistemi üzerinde tutulan defterlerin ayrıca kağıt ortamında saklanmasına gerek bulunmayacak. Mükellefler sistem haricinde kağıt veya elektronik ortamda kayıt ve defter tutmaları halinde, hiç kayıt ve defter tutmamış sayılacakları gibi Defter-Beyan Sistemi dışından gönderecekleri beyannameler hiç verilmemiş kabul edilecek.

Defter-Beyan Sistemi'ni kullanmak mecburiyetinde olup, öngörülen süreler içerisinde başvuru yapmayan, başvuru yapıp birlikte belirlenen süreler dahilinde kayıt yapma, defter tutma, beyanname, bildirim ve dilekçe gönderme, belge düzenleme ve benzeri yükümlülüklerini yerine getirmeyen mükelleflere 213 sayılı Kanunun ilgili ceza hükümleri uygulanacak.

Basit usule tabi mükellefler ile serbest meslek erbapları (noterler ile noterlik görevini ifa ile mükellef olanlar hariç) 1 Ocak 2018, diğer mükellefler ise 1 Ocak 2019 (serbest meslek kazanç defteri yanında işletme hesabı esasına göre defter tutanlar açısından 1 Ocak 2018) tarihinden itibaren sistemi kullanmaya başlayacak.

Tebliğe eklenen gecici maddeyle 31 Aralık 2017'ye kadar sistemi kullanmak üzere yapılması gereken başvurular, serbest meslek erbapları tarafından 31 Ocak 2018, basit usule tabi olan mükellefler açısından ise 30 Haziran 2018 tarihine kadar yapılabilecek. Basit usule tabi mükelleflerin 30 Nisan 2018'e kadar kaydedilmesi gereken alış ve giderleri ile satış ve hasılatlarına ilişkin üç aylık kayıtlar 31 Temmuz 2018'e kadar sisteme kaydedilebilecek.

- İrsaliye ve makbuz elektronik ortama taşınacak

Diğer tebliğle de "sevk irsaliyesi", "müstahsil makbuzu" ve "serbest meslek makbuzu" belgelerinin elektronik ortamda elektronik belge olarak düzenlenebilmesi, alıcısına elektronik veya kağıt ortamında iletilmesi ile muhafaza ve ibraz edilebilmesine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

Buna göre, mal hareketlerinin elektronik ortamda düzenli bir şekilde izlenebilmesi amacıyla düzenlenen sevk irsaliyesi belgesi, e-İrsaliye Belgesi olarak, gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçilerden mal satın alınmasında fatura yerine geçen ticari bir vesika olarak kullanılan müstahsil makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu olarak, serbest meslek erbapları tarafından mesleki faaliyetlerine ilişkin tahsilatları için düzenlenen serbest meslek makbuzu e-Serbest Meslek Makbuzu olarak düzenlenecek. Elektronik ortamdaki belgeler, kağıt belge ile aynı hukuki niteliğe sahip olacak.

Elektronik belge uygulamalarına dahil olan mükellefler, bastırılan matbu (kağıt) belgeleri kullanamayacak.

- Postacının tebligatı yeterli olacak

Öte yandan, Başkanlığın, 1 Ocak 2018'de yürürlüğe girecek Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'yle de işletmelere yapılacak tebligatlarda kullanılacak adreslere ilişkin esaslar aktarıldı.

Buna göre, 1 Ocak'tan itibaren yapılacak tebliğlerde, mükellef tarafından işe başlamada, adres değişikliğinde bildirilen, yoklama fişinde yer alan ve ilgilinin imzası bulunmak şartıyla yetkili memurlar tarafından bir tutanakla tespit edilen iş yeri adresleri dikkate alınacak. Ayrıca Nüfus Hizmetleri Kanunu'na göre oluşturulan adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri (ikametgah) adresi de bilinen adresler arasına dahil edilecek.

Mükellefin bilinen birden çok iş yeri adresi varsa bilinen iş yeri adreslerinden tarih itibarıyla tebligat yapacak makama en son olarak bildirilmiş veya bu makamca tespit edilmiş olanı dikkate alınacak. Bilinen iş yeri adresi olmayanlara tebliğ ise doğrudan adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresinde yapılacak.

Muhatap tebellüğden imtina ederse tebliğ evrakının gönderildiği idareden alınabileceği şerhini içeren bir pusula kapıya yapıştırılacak. Posta memuru, durumu tebliğ alındısı üzerine şerh ve imza edecek. Bu durumda tebliğ, pusulanın kapıya yapıştırıldığı tarihte yapılmış sayılacak.

Tebliğ evrakını gönderecek hiçbir adresi bulunmaması halinde, tebliğ ilan yoluyla yapılacak.

Kaynak: AA