Ulubey Kanyonu'ndaki Kirlilik

Uşak'ta Ulubey Kanyonu'ndan akan suyun kirlenmesini protesto etmek için yürüyüş düzenlendi.

Ulubey Kanyonu'ndaki Kirlilik
Dünyanın en uzun 2'nci kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonu'nun zeminindeki akarsulardaki kirliliği protesto amacıyla, "suyumuza ve doğamıza sahip çıkalım" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Uşak Belediyesi önünde toplanan bazı çevre örgütlerinin üyeleri, pankartlar ve 25 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na kadar yürüdü.

Sloganlarla kirliliği protesto eden grup adına açıklama yapan Uşak Ulubey Doğal Üretim Çevre ve Dayanışma Derneği Başkanı Arslan Civan, yaşam kaynaklarına sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Uşak ve çevresinde hava, su ve toprak kirliliğine yol açanların açık ve net olarak bilindiğini söyleyen Civan, şunları kaydetti:

"Başta nitelik ve nicelik olarak yetersiz, zaman zaman çalıştırılmayan arıtmalar yüzünden suyumuz, toprağımız, havamız kirleniyor. Sanayi atıklarının oluşturduğu kirlilik, Ulubey Kanyonu'nu kirletmeye devam ediyor. Uşak Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi atıkları, hiç bir işleme tutulmadan Dokuzsele Deresi'ne bırakılıyor. Uşak Belediyesinin yetersiz ve niteliksiz kanalizasyon arıtması yine dereleri kirletiyor. Mermer ocakları, hayvan işletmeleri atıklarını derelere bırakıyor."

Yürüyüşe, Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği ve TEMA Uşak Şubesi de destek verdi.
Kaynak: AA