Emniyetten Aday Öğretmenlere Terörle İlgili Bilgilendirme

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce kente sözleşmeli atanan aday öğretmenlere yönelik 'Gelecek Sizin Eseriniz' adıyla konferans düzenlendi Konferansta bin 100 öğretmene 'terör risk ve tehdidi', 'terör örgütlerinin öğrencilere yaklaşımı' ve 'propaganda faaliyet ve yöntemleri' ile ilgili bilgi verildi.

Emniyetten Aday Öğretmenlere Terörle İlgili Bilgilendirme
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünce kente sözleşmeli atanan aday öğretmenlere terörle ilgili bilgilendirme yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliğince Büyükşehir Öğretmenevinde, "Gelecek Sizin Eseriniz" adıyla düzenlenen konferansta, bin 100 öğretmene "terör risk ve tehdidi", "terör örgütlerinin öğrencilere yaklaşımı" ve "propaganda faaliyet ve yöntemleri" ile ilgili bilgi verildi.

Konferansta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Arslan, hiç bir anne ve babanın çocuklarının elinde silah, el yapımı bomba veya molotofkokteyli görmeyi istemediğini söyledi.

Öğretmenler olarak kendilerine emanet edilen çocuk ve gençleri ancak kendi evlatları olarak gördüklerinde işlerini layıkıyla yerine getirmiş olacaklarını vurgulayan Aslan, "Eğer biz eğitimi hakkıyla yerine getirir, evlatlarımızı milletine, devletine, bayrağına bağlı nesiller olarak yetiştirirsek işte o zaman terörü bitirmiş oluruz." ifadelerini kullandı.

Aslan, ülkenin en ücra köşesinde görev yapan öğretmenlerin dahi en büyük hayalinin, devletine, milletine, milli ve manevi değerlerine bağlı, devletin ve milletin birlik, beraberliğinin önemini anlayan nesiller yetiştirmek olduğunu dile getirdi.

Diyarbakır'da gençler için Sezai Karakoç, Ali Emiri, Ziya Gökalp gibi daha nice rol modeller olduğuna dikkati çeken Aslan, "Çocuklarımızı, bize emanet edilen gençleri ve nesilleri bu şekilde yetiştirmek bizim en asli vazifemizdir. Terörün panzehiri bizleriz. Eğitimciler olarak görevimizi hakkıyla yerine getirirsek hiç şüphesiz ki; değil ülkemizde, dünyada dahi terör bitecektir." dedi.

- Terör tehdidine karşı bilgilendirme

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amiri Abdulmuttalip Özkorkmaz da çocuklar ve gençlerle ailelerinden sonra en çok iletişim kuran öğretmenlerle bu konferans ile bir araya gelmek istediklerini söyledi.

Özkorkmaz, terörün ayrım gözetmeksizin herkes için bir tehdit olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Biz, 'Diyarbakır'daki çocuklarımıza ve gençlerimize daha iyi nasıl sahip çıkabiliriz?', 'Bu çocuklarımızı yasal olmayan koşullara karşı nasıl daha iyi koruyabiliriz?', 'Özellikle de terör örgütlerinin çocukları ve gençleri etkileyerek, onları amaçlarına dahil etmesini nasıl engelleyebiliriz?' diyerek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bilgilendirme ve önleme faaliyetlerimiz çerçevesinde çocuklarımızı ve gençlerimizi kazanmak ve terör örgütlerinin pençesine düşmüş veya düşmekte olan evlatlarımıza yardım etmek için çalışmaktayız. Birlikte hareket edersek ne gençler ve çocuklar kaybolup gider ne de anne ve babaların gözü yaşlı kalır."

Konferansta terör örgütü PKK'nın saldırılarıyla ilgili slayt gösterisi sunuldu.

Slayt gösterisinde yer alan, Batman'ın Kozluk ilçesinde teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın seslendirdiği türkü, salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Kaynak: AA