'Anadolu Ateşi' Bu Kez Gürcistan'ı Yaktı

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Tiflis’te gerçekleştirdiği gösteri ile izleyenleri kendine hayran bıraktı.

'Anadolu Ateşi' Bu Kez Gürcistan'ı Yaktı
Türkiye ile Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 25. yılı dolayısıyla Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te gösteri düzenledi.

Anadolu Ateşi’nin gösterisi Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te bulunan ‘Tiflis Konser Salonunda’ gerçekleştirildi.

Türkiye mozaiğini dansla sahneye taşıyan Mustafa Erdoğan’ın sanat yönetmenliğini yaptığı Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 14 Aralık’ta Batum’da, 16 Aralık’ta ise Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te gerçekleştirildi.

Başkent Tiflis’te büyük konser programıyla Anadolu Ateşi sahneye 60 kişilik dans grubuyla çıktı. İki bini aşkın izleyici tarafından ayakta alkışlanan Anadolu Ateşi’nin düzenlediği danslar; ’Ateş Dansı, Kafkas, Zeybek, Horon, Halay, Pandora, Trakya, Doğu Anadolu ve Oryantal’ oldu. Anadolu Ateşi topluluğu yaklaşık bir buçuk saat sahnede kaldı ve Gürcü, Türk ve yabancı izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

"GÜRCÜLER BİZİM YAKIN KARDEŞLERİMİZ"

Gösteriyi izleyenler arasında Türkiye’nin Gürcistan Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Azerbaycan Büyükelçisi Dursun Hasanov, Gürcistan’ın Barış ve Vatandaş Beraberliği Bakanı Ketevan Tsixelashvili, Gürcü ve Türk İşadamları Derneği Başkanı Celal Sancar, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Özgür Yücel de yer aldı.

Konser sonunda gazetecilere açıklama yapan Mustafa Erdoğan, “Gürcü kültürü ile bizim kültürümüz çok yakın birbirine. Bizim kültürümüzü tarif ederken, dans coğrafyalarımızı tarif ederken Kafkasya’dan Üsküp’e, Girit’den Musul’a kadar olan geniş bir alanda bizim kültür alışverişimiz var. Dolayısıyla Gürcüler bizim yakın kardeşlerimiz. Grubumuzda Gürcü dansçılar da var. Bir de bugünün özelliği biz bugün beş bininci gösterimizi yaptık” ifadelerini kullandı.

Salonların tıklım tıklım olduğunu, Gürcistan’da moral bularak Türkiye’ye döneceklerini kaydeden Erdoğan, “Organizasyonda çok önemli katkıları oldu buradaki Türk iş adamlarının. Buradaki Büyükelçimizin özellikle çok katkıları oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Size de teşekkür ediyorum geldiğiniz için” dedi.

(İlkin Hüseynov/İHA)
Kaynak: İHA