Amasya'da 'Beyaz Bayrak' Verildi

AMASYA – Amasya'nın Suluova ve Göynücek ilçelerinde bulunan 8 okula beyaz bayrak, 7 okula da beslenme dostu okul sertifikası verildi.

Amasya İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul" projesi kapsamında sertifika almaya hak kazanan okullara sertifikaları Suluova Öğretmen evinde düzenlenen törenle verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, törende yaptığı konuşmada, çocukların beden ve ruh sağlığının korunması, okul sağlığı hizmetleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında, "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul" projelerinin yürütüldüğünü kaydetti.

Projede Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüklerinin işbirliği yaptığına işaret eden İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz de şunları söyledi:

"Çocuklar bizim geleceğimiz, her şeyimiz. Ülkemizin teminatı olan çocuklarımızı eğitirken daha temiz ortamlarda ve hijyen kurallara dikkat edeceğiz. Bu kapsamda Amasya'daki tüm okullarda beyaz bayrak dalgalanmasını istiyoruz. Amacımız sağlıklı bireyler yetiştirmektir."

Yapılan konuşmaların ardından Suluova Kaymakamı Vural Karagül tarafından 8 okul müdürüne beyaz bayrak, 7 okul müdürüne de beslenme dostu okul sertifikası verildi.

Kaynak: AA