AGC 2016 Yılı Basın Ödülleri Ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması

Yarışmalarda dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi Törende, Anadolu Ajansından Süleyman Elçin, Bekir Bektaş, Orhan Çiçek ve Mustafa Çiftçi de ödül aldı.

Antalya Gazeteciler Cemiyetince (AGC) düzenlenen 2016 Yılı Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi.

Su Otel'de düzenlenen ödül töreninde konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, gazetecilerin, kamu görevlilerinin, valilerin işini yaparken en çok karşılaştıkları yol ve mesai arkadaşları olduklarını söyledi.

Ödül alan almayan, kamu adına gazetecilik yapan bütün gazetecileri tebrik ettiğini belirten Karaloğlu, "AGC gerçekten hem gazetecilik mesleğinin gelişmesi, hem meslek mensuplarının sorunlarının çözümü noktasında ortaya koyduğu önerilerle hem de uygulamış olduğu sosyal sorumluluk projeleriyle Antalya'da en büyük yardımcımız. Antalya'nın en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri." dedi.

Antalya'nın yüzünün dünyaya açık bir şehir olduğunu ve bundan dolayı Antalya'da aktif bir gazeteciler cemiyetinin kendi yararlarına olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, AGC'nin birçok yabancı gazeteci meslek grubuyla bir araya gelerek şehrin tanıtımına ve ülke imajına katkı sağladığını kaydetti.

Antalya için 2017 yılının güzel bir yıl olduğunun altını çizen Karaloğlu, şunları söyledi:

"2016'ya göre mukayese ettiğimizde Antalya, gerçekten başarılı sayabileceğimiz bir yılı geride bırakıyor. Turizmde geçen sene 6 milyon 200 binlerde bıraktığımız rakamlar, bu sene 10 milyonu geçerek önemli bir başarıya imza attık. Yani yüzde 60 seviyesinde turizm rakamları gelişti. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu milli istihdam seferberliğinde geçtiğimiz günlerde Ankara'da ödül töreni oldu. Ben de il adına o törene katıldım ve istihdama en çok katkı sağlayan 2'nci il ödülünü şehrim adına aldım. Bu sene ihracat rakamlarında Türkiye rekora gidiyor. Türkiye'nin ihracatı yüzde 11 artmış olmasına rağmen Antalya'nın ihracatı yüzde 20 seviyesinde artarak o da bir rekora gidiyor. Bu başarıların tamamında kentteki bütün tarafların çok emeği var ama unutmayın bu başarıda yerel meydanın, yerel gazeteci dostlarımızın da çok büyük bir emeği var, hepsini kutluyorum."

AGC Başkanı Mevlüt Yeni de gazetecilerin 365 gün toplumun ileri gelenlerini veya halkı sahneye çıkardığını söyleyerek, bu gece de gazetecilerin sahneye çıkacağını ifade etti.

AGC'nin sadece üyelerine yönelik projeler yapan bir kurum olmadığını vurgulayan Yeni, "Kendi meslektaşlarının yanında olurken dünya kenti, turizmin başkenti Antalya'da kurulmuş bir gazeteci cemiyet olmamız nedeniyle hem şehrimize hem de ülkemize karşı sorumluluklarımız var. Bunun için AGC ürettiği projelerle şehrin ve ülkenin tanıtılmasına katkı sağlıyor." diye konuştu.

- AA'ya 5 ödül

2016 Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda "yılın siyaset fotoğrafı" kategorisinde Orhan Çiçek "Yıldırım'dan Uzun Atlama" adlı fotoğrafıyla, "yılın haber fotoğrafı" kategorisinde Süleyman Elçin "Emzikli Kurtarma" adlı fotoğrafıyla, Mustafa Çiftçi de "yılın kültür sanat fotoğrafı" kategorisinde "Gökyüzünde Dans" adlı fotoğrafıyla birincilik ödülünü aldı. Süleyman Elçin, "Röve Kafa" başlıklı fotoğrafıyla "spor fotoğrafı" kategorisinde de ikincilik ödülüne layık görüldü.

AA kameramanı Bekir Bektaş'a da "en iyi görüntü" dalında "Cabbar ile Metin'in 20 Yıllık Dostluğu" isimli görüntüyle birincilik ödülü verildi.

"Yılın haber fotoğrafı" kategorisinde Akdeniz Manşet Gazetesi muhabiri Ramazan Boca "Son Anda" adlı fotoğrafıyla 2'nci olurken, "yılın spor fotoğrafı" kategorisinde birinciliği "Kimin Eli Kimin Cebinde" adlı fotoğrafıyla Serdar Yavuz kazandı. "Yılın turizm fotoğrafı" birinciliğini "Apollon" isimli fotoğrafıyla Ramazan Boca, "yılın doğa çevre fotoğrafı" birinciliği ödülünü ise DHA foto muhabiri İbrahim Laleli "Aile Boyu Şemsiye" başlıklı fotoğrafıyla aldı.

Yazılı basında ise haber dalında "Katilin Kucağında" başlıklı haberiyle DHA muhabiri Bülent Tatoğulları, araştırma-i̇nceleme dalında Akdeniz Bülten dergisi muhabiri Esra Köksal "Antalya'nın Uyuşturucu Raporu" çalışmasıyla ve röportaj dalında da DHA muhabiri Selma Kunar "Oğlum Küfretme Ayıptır, O Bizim Bacımızdır" ile birincilik ödülünün sahibi oldu.

"Güncel yazı" kategorisinde Hürses gazetesinden İhsan Coşkun "Zeynep'in Hayalleri", Sabah Akdeniz'den Murat Özgen "Bir Saniyede Dünya Döner" başlıklı yazılarıyla, "spor" kategorisinde Sabah Akdeniz gazetesinden Ejder Benteşen "Amatörün Sağlığı Tesisatçıya Emanet" haberiyle, ekonomi kategorisinde Antalya Life dergisinden Ebru Küçükaydın "Krizi Bırak Teşvike Bak" haberiyle ödüle layık görüldü.

Televi̇zyon ödülleri̇nde de haber dalında İHA muhabiri Adem Akalan "Ölümün Kıyısından Polis Kurtardı" haberiyle birincilik ödülünü aldı.

TRT'den Hasan Hatapçı "Antalya Akkarınlı Ebabil Kuşları" başlıklı çalışmasıyla yılın programcısı olurken, TRT'den Hatice Aslan Ersan da yılın radyocusu seçildi.

"Sayfa tasarımı" ödülüne Sabah Akdeniz'den Orhan Sert, "genç i̇leti̇şi̇mci̇" ödülüne haber kategorisinde Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Taraftar Proje gazetesinden Efe Aktuğ-Mesut Yaramış-Musa Aldemir layık görüldü.

Nuri̇ Dağteki̇n Özel Ödülü ise Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Rıza Özel ve Sabah Gazetesi Ankara Eki Yayın Yönetmeni Osman Altınışık'a verildi. AGC'nin özel ödülü ise Fame Hotel's grubu aldı.

Ödül törenine, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, CHP Antalya Milletvekili Osman Çetin Budak, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, belediye başkanları, kurum temsilcileri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Kaynak: AA