AESOB Başkanı Dere, Sivil Düşünce Derneği Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Sivil Düşünce Derneğinin düzenlediği kahvaltıda, dernek üyeleriyle bir araya geldi.

Dere, burada yaptığı konuşmada, başkan olduğundan bu yana ülkenin büyük badireler atlattığını, Rus uçağının düşürülmesi, terör saldırıları, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ülkenin geleceğinin karartılmak istendiğini kaydetti.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milletin bu sinsi senaryolara asla geçit vermediğini kaydeden Dere, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'u hep beraber yaşadık, esnaf arkadaşlarımızla gerek meydanlarda nöbet tuttuk gerekse kepenklerimizi açık tutarak 'biz buradayız, dimdik ayaktayız' mesajı verdik. Görüyorsunuz Amerikan mahkemeleri uydurma senaryolarla ülkemizin gelişmesinin önüne set çekmeye çalışıyor. 'Madem bir suç var ortada gösterin belgeyi, suçluları hep beraber cezalandıralım.' dediğinizde ortada belge yok, o zaman kes ceza dediğimizde ceza da yok çünkü ceza kesilecek bir suç yok ortada. Bir de bunların değirmenlerine su taşıyan içimizdeki hainler var. Tüm bu senaryoya bakınca ülkemizin ve milletimizin hala dimdik ayakta durmasını ise hazmedemeyenler var. Bakın bugün Halkbank üzerinde oynanan bu kirli oyunlar neticesinde biz esnafımıza kredi veremiyoruz. Bu durumda esnafımız borçlarını ödeyemiyor ve sorunlarla baş başa kalıyor. Yani esnafımızın, milletimizin, geleceğimizin nasıl karartılmaya çalışıldığını, boyun eğdirilmeye çalışıldığını hep beraber görüyoruz."

Sivil Düşünce Derneği Başkanı Hidayet Gültekin de Adlıhan Dere ile Antalyalı esnafın Ankara'daki sesinin daha gürleştiğini kaydetti. Gültekin, "Başkan sorunların çözümü için çalınmadık kapı bırakmamıştır. Bugüne kadar çoğu siyasi Antalya ziyaretlerinde Birliğe ya uğrar ya uğramazlardı ancak bugün görüyoruz ki artık tüm siyasiler önce Birliği, önce esnafı ziyaret etmeye başlamıştır." dedi.

Dernek üyelerinin sorularıyla devam eden toplantının sonunda Gültekin, AESOB Başkanı Dere'ye teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak: AA