TİKA'dan Güney Sudan'da Federal İşler Bakanlığı'na Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Güney Sudan Federal İşler Bakanlığı’na donanım desteğinde bulundu.

TİKA'dan Güney Sudan'da Federal İşler Bakanlığı'na Donanım Desteği
Donanım yetersizliği nedeniyle binasını kullanamayan Güney Sudan Federal İşler Bakanlığı’na TİKA destekte bulundu. TİKA tarafından alınan malzemelerin teslim törenine Juba Büyükelçisi Hasan Sevilir Aşan, TİKA Juba Koordinatörü Yahya Acu, Güney Sudan Federal İşler Bakanı Richard Mulla, Bakanlık Müsteşarı Peter Gol Nhiem ve diğer bakanlık çalışanları katıldı.

Törende konuşan Juba Büyükelçisi Aşan, TİKA’nın ülkede yaptığı projelerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu projelerin iki ülke arasında her alandaki işbirliğinin artmasına vesile olacağını kaydetti.

Projeye ilişkin açıklama yapan TİKA Juba Koordinatörü Acu, bakanlığın eşyalar sayesinde artık kendi yerleşkesini kullanabileceğine dikkati çekerek, gelecekte daha fazla iş birliği ve proje yapmayı umduklarını belirtti.

Federal İşler Bakanı Mulla ise birkaç ay önce kiraladıkları bakanlık binasında tek bir eşya bile bulunmadığını vurgulayarak, “Türk hükümeti sayesinde bugün artık çalışacak bir yerleşkemiz, oturacak bir koltuğumuz var” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA