Ordu Valisi Yavuz'dan Gazi Ziyareti

Vali Yavuz: 'Kahramanlarımıza ve onları yetiştiren değerli ailelerine minnet, şükran borçluyuz'.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda yaralanan Üsteğmen Mustafa Okan Kuloğlu'nu ziyaret etti.

Vali Yavuz, beraberinde eşi Selda Yavuz ile Altınordu ilçesinde ikamet eden Kuloğlu'nu evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Anne Yeter ve baba Ahmet Kuloğlu ile bir süre sohbet eden Yavuz, her zaman gazilerin ve ailelerinin, şehit yakınlarının yanında olduklarını söyledi.

Vali Konağı'nın kapılarını şehit ve gazi yakınlarına açtıklarını anlatan Yavuz, şöyle devam etti:

"Bir periyot halinde şehit ve gazi ailelerimizi ağırlıyoruz. Evlere de ziyarete gidiyoruz ancak bir annenin bizim evimize gelmesi başka bir duygu. Tabi ki orası bizim değil, milletin evi. Biz Valilik Konağı'nı milletin evi olarak görüyoruz. Sağolsun eşim, aileleri davet ediyor. Şehit ve gazilerin eşleri ve annelerine ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda yaşlı, engelli, devletin koruması altındaki çocuklar, gençleri de ağırlıyoruz. Bu vasıtayla birbirleriyle tanışıyorlar ve dayanışma ruhu da gelişmiş oluyor."

Yavuz, ailelerle buluşma sırasında sıkıntıları, istek ve talepleri dinleme şansı da bulduklarını aktararak, "Kahramanlarımıza ve onları yetiştiren değerli ailelerine minnet, şükran borçluyuz." ifadesini kullandı.

Üsteğmen Kuloğlu ise, ziyaretten dolayı mutlu olduklarını kaydederek, "Sizin yapmış olduğunuz bu uygulamalar sayesinde insanlar bir nebze olsun acılarını dindiriyor. Devlet, millet için çocuğunu kaybetmiş aileler, yapmış olduklarınız karşısında 'evet, oğlum doğrusunu yapmış' diyor. Bu anlamda 'devlet bizim arkamızda, bize sahip çıkıyor' duygusu yaşanıyor. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Baba Kuloğlu da, Valiyi bir baba, Vali Konağı'nı da bir baba ocağı olarak gördüklerini dile getirdi.

Oğlunun yaralandığı süreci anlatırken göz yaşlarını tutamayan Kuloğlu, kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Üsteğmen Mustafa Okan Kuloğlu, 10 Ocak 2016'da Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda yaralanmış, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi görmüştü.
Kaynak: AA