'Etkili Din Görevlisi, Etkin Din Hizmeti Semineri'

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Hangi ırktan olduğumuz bizim elimizde olan bir şey değil. İslam bize yetmiyor mu? Hepimiz 'falanın oğlu, filanın oğlu' demek yerine 'İslam'ın oğluyuz' demeliyiz. Mezhepçilik yapmak yanlıştır'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Hangi ırktan olduğumuz bizim elimizde olan bir şey değil. İslam bize yetmiyor mu? Hepimiz 'falanın oğlu, filanın oğlu' demek yerine 'İslam'ın oğluyuz' demeliyiz. Mezhepçilik yapmak yanlıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Antalya'da düzenlenen "Etkili Din Görevlisi, Etkin Din Hizmeti" başlıklı hizmet içi eğitim seminerine katılan Erbaş, din görevlilerine tavsiyelerde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Erbaş, seminerde mezhepçilik ve ırkçılık fitnesine dikkati çekerek, din görevlilerinin bunlara engel olması gerektiğini söyledi.

Her türlü ayrımcılığa karşı olmak gerektiğini belirten Erbaş, "Hangi ırktan olduğumuz bizim elimizde olan bir şey değil. İslam bize yetmiyor mu? Hepimiz 'falanın oğlu, filanın oğlu' demek yerine 'İslam'ın oğluyuz' demeliyiz. Mezhepçilik yapmak yanlıştır. Bu dert yeni değil, 100 sene önce de vardı. Daha önce ırkları birbirine karşı kışkırtmaya çalıştılar ama bu yetmedi. Şimdi ise mezhepleri birbirine karşı kışkırtmaya başladılar. Bizim buna engel olmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Erbaş, din görevlilerinin insanları hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden vazife yürüttüğünü anlattı.

İslam'ın, ilk yıllarından itibaren gönülleri fethederek yayıldığını ifade eden Erbaş, şunları kaydetti:

"Bizler o insanların halefleriyiz. Onlar nasıl ki çöl demeden, sıcak, soğuk demeden İslam için gönülleri fethetmek amacıyla koştularsa bizim de en az onlar gibi koşturmamız, gayret etmemiz gerekiyor. Din hizmetinde aşk ve heyecan olmazsa olmazımızdır. Bu davada hepimiz ihlasımızı, heyecanımızı artıracağız çünkü bu dava canlı olmayı, heyecanlı olmayı, ihlaslı ve samimi olmayı gerektiriyor. Hazreti Peygamber'in varisleri olarak mahallemizde, kasabamızda, şehrimizde insanların örnek aldığı kişiler olmalıyız.

Camilerimizi birer eğitim yuvası haline getirmeliyiz. Camilerimizi sadece namaz kılmak için açılıp kapatılan yerler halinden çıkarmalıyız."

Seminere Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdür Vekili Kadir Dinç, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu ve çok sayıda din görevlisi katıldı.
Kaynak: AA