Yerli Malı Kutlamasında Yedikleri Gıdadan Hastanelik Oldular

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde bağlı Büyükyapalak Mahallesi’ndeki Büyükyapalak Ortaokulu öğrencileri, yedikleri gıdadan zehirlendikleri iddiasıyla hastaneye kaldırıldı.

Yerli Malı Kutlamasında Yedikleri Gıdadan Hastanelik Oldular
Yerli Malı Haftası dolayısıyla sınıflarında program düzenleyen öğrenciler, evlerinden getirdikleri gıdaları yedikten bir süre sonra mide bulantısı ve kusma şikayeti ile öğretmenlerine başvurdular. Zehirlenme şüphesi görülen öğrencilerden 19’u Elbistan Devlet Hastanesi’ne, 4’ü ise özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada serum bağlanan öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Öğrencileri ziyaret eden Elbistan Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Okul müdüründen bilgi alan Bayazıt, “Öğrencilerimiz Yerli Malı Haftasını kutlamak amacıyla evlerinden çeşitli gıdalar getirmişler. Gıdaları tükettikten sonra ise mide bulantısı ve baş dönmesi gibi şikayetlerle öğretmenlerine başvurmuşlar. Hastaneye getirilen öğrencilerimizin tamamının durumu iyi. Yerli Malı Haftası için bazı öğrencilerimizin hazır gıdalar getirdiklerini öğrendik. Bu konuyla ilgili gerekli araştırmalar yapılacak. Öğrencilerimize geçmiş olsun” dedi.

Kaynak: İHA