Yazar Mehmet Doğan'a Vefa Programı

Yazar Mehmet Doğan, Keçiören Belediyesinin düzenlediği ’Kültüre Adanmış Bir Ömür: D. Mehmet Doğan ile Keçiören’de İki Gün’ adlı programla anıldı.

Yazar Mehmet Doğan'a Vefa Programı
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı Arslan Atman, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Ankara Şube Başkanı İbrahim Eryiğit, yazar D. Mehmet Doğan, şair ve yazarlar ile gençler katıldı.

Yaşayan bir değerin yaşarken kıymetini bilmek adına bu programın önemli olduğuna dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Ak, "Bu program alicenaplık ve vefa örneği. Bu sayede Mehmet Doğan’ı tanımak ve onu tanıyanların ağzından dinlemek bahtiyarlığına ermiş oluyoruz" dedi.

Mehmet Doğan’ı Ankara’ya geldiğinden itibaren tanıdığını ve Mehmet Akif’in hatırlatılması ve anılması yönündeki çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade eden Ak, "Sadece bir yazar değil, bir mücadele ve dava adamı. İnançları ve değerlerini korumuş biri, bu vesileyle kendisine şu ana kadarki hizmetleri için de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Ak, Türkiye Yazarlar Birliği bünyesinde oluşturulan Yazarlar Okulu’nun gençleri yazmaya teşvik etmesinin önemine değinerek, "Yarın da okullarımıza yazarlarımız konuk olacak, geleceğin yazar ve şairleriyle söyleşiler gerçekleştirecekler. Yazarlığa ilgi duyan gençlerimize tavsiyeleriyle, tecrübeleriyle yol gösterecekler. Gençler mutlaka okuyun. Kitap okumayı alışkanlık haline getirin. Kitaplarla dost olun, kitaplardan öğrenecek çok şey var. Bizler de belediye olarak okumaya teşvik etmek için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz, okul kütüphanelerimizin sayısını çoğaltıyoruz" dedi.



Keçiören’e iki yeni kütüphane daha

Keçiören’e Cemil Meriç Kütüphanesi’ni kazandırdıklarını belirten Başkan Ak, Abdurrahim Karakoç adına Bağlum’da bir kütüphane açma hazırlıklarının olduğunu, Osmangazi Mahallesi’nde kütüphaneden oluşan bir bina açacakları ve Fatih Kütüphanesi’ni de yenileyecekleri müjdesini verdi. Ak sözlerini, "Kendisine bir kez daha uzun ömürler diliyor, yazacak çok şey, okuyacak çok insan var" diyerek noktaladı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Atman ise, "Okullarımızda düzenlediğimiz bu tarz programlar hem yazarlarımızın kıymetlerini takdir etmek hem de onlarla iletişim kurmanız ve kültürümüz açısından çok önemli. Yazarlarımızın emeklerinin, gayretlerinin idrak edilmesini isteriz" dedi.

1975 yılındaki ilk kitabı ’Batılılaşma İhaneti’nden bu yana geçen 42 yıl boyunca kültür, sanat ve edebiyata büyük katkılarda bulunan Mehmet Doğan’a vefa için bu programı düzenlediklerini ifade eden TYB Ankara Şube Başkanı İbrahim Eryiğit de, "Bizde sanatçılarımızın kıymeti genelde öldükten sonra bilinir. Yahya Kemal’e 1935’li yıllarda soruyorlar, ülkenin nüfusu kaç diye. 80 milyon diyor, oysaki o zaman nüfus 13-15 milyon. Nasıl oluyor bu deyince o da diyor ki biz ölülerimizle birlikte yaşarız. O nedenle yaşarken değerlerinin farkına varmak çok önemli. Bu programa ve edebiyata verdiği destekten ötürü Sayın Mustafa Ak’a da çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Programda şair ve yazarların katılımıyla "Yazıya ve Yazarlığa Adanmış Bir Ömür: D. Mehmet Doğan" ve "Tanıklıklar" adıyla iki oturum halinde söyleşi düzenlendi.

Ayrıca şair ve yazarlar Keçiören’deki okullarda gençlerle buluşarak D. Mehmet Doğan’ın yanı sıra tecrübelerini anlatarak gençlere tavsiyelerde bulunacaklar.
Kaynak: İHA