Vali Ali Arslantaş, Erzincan Da Ki Merkeze Bağlı Mahalle Ve Köy Muhtarları İle Biraraya Geldi

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan da ki merkeze bağlı köy ve mahallelerde 2017 yılında yapılan çalışmaları değerlendirmek, 2018 yılında ise yapılması planlanan faaliyetleri görüşmek üzere merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları ile biraraya geldi.

Vali Ali Arslantaş, Erzincan Da Ki Merkeze Bağlı Mahalle Ve Köy Muhtarları İle Biraraya Geldi
Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş’ın başkanlığında Erzincan Üniversitesi Baş Öğretmen Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, kamu kurum müdürleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Köy ve mahallelerin sorunlarını, vatandaşların istek ve şikâyetlerini tespit etmek, yapılan ve yapılacak olan kamu ve özel sektör yatırımlarını, istihdam konularını ve muhtarların çalışmalarını değerlendirmek üzere biraraya gelinen toplantıda muhtarların güvenlik, eğitim, sağlık, aydınlatma ve ulaşım ile ilgili daha önceki toplantıda dile getirilen talepler değerlendirilerek, 2018 yılı için planlanan çalışmalar görüşüldü.

Düzenlenen toplantıda, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy yapılan ve yapılacak olan çalışmalara ilişkin katılımcılara bilgi vererek toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Vali Ali Arslantaş, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına ilişkin yaptığı konuşmada İslam alemin buruk günler geçirdiğini kaydederek, okyanusun ötesinden alınan kararlar yüzünden tüm İslam aleminin rencide edildiği bir dönemden geçtiğini ancak bu durumun ümmetin birliğine ve beraberliğine vesile olacak hatta içinden hayır çıkartılması gereken bir şer gibi görünmesi gerektiği kanaatinde olduğunu söyledi.



Güçlü olmanın haklı olmak demek olmadığını bütün herkese haykıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sahip olmaktan onur duyduğunu dile getiren Vali Arslantaş, tüm mazlumların mazlumiyetini tüm İslam alemiyle birlikte paylaştığını bildirdi.

Vali Arslantaş konuşmasının devamında; “hem kamu yönetiminin, hem de demokratik sistemin ilk basamağı olan muhtarlarla bir araya gelerek görüş, öneri ve beklentilerini ifade etme fırsatı bulacakları bu toplantının köylerimize mahallerimize ve Erzincan’a hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Gerek mahallerimize gerekse köylerimize yönelik hizmetlerden bütün kurumların kendi alanlarında köylerimizin ve mahallerimizin eksikliklerini gidermek sorunlarını çözmek için çalışmalarını yürütmektedirler.

Bu toplantıyı düzenlemekteki amaç siz değerli muhtarlarımızı dinlemek ve kurum kuruluşlarımızın ilimizde ve merkeze bağlı köylerimizde 2017 yılında yaptıkları yatırım ve işler ile 2018 yılında yapacakları yatırımlar hakkında bizleri bilgilendirmektir.

Sizler köylerimizde ve mahallerimizde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarının ve taleplerinin ilgili kurumlara iletilmesi ve takip edilmesi hususunda ve aynı zamanda kurumlarımızın mahalle ve köylerimizde yapacakları çalışmaların ve duyuruların vatandaşlarımıza aktarılması hususunda önemli bir görev ve sorumluluğa sahipsiniz. Bu kapsamda yapacağımız toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Düzenlenen toplantıda Vali Arslantaş’ın konuşmasının ardından kamu ve özel sektöre ait kurum müdürleri mahalle ve köylerde 2017 yılında yapılan ve 2018 yılında yapılması planlanan faaliyetleri içeren sunumlarını katılımcılara aktardı.
Kaynak: İHA