'Uyum, Birlikte Yaşam Ve Çalışma Grubu' Projesi

Proje kapsamında, kentteki Suriyeli esnafların, kayıt altına alınması ve yapılması gereken prosedürler hakkında bilgi verildi.

KİLİS (AA ) - Kilis Valiliğince Suriyelilere yönelik başlatılan "Uyum, Birlikte Yaşam ve Çalışma Grubu" Projesi kapsamında, kentteki esnaflarla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen toplantında, Suriyeli esnafların resmi kayıt altına alınması ve bu konuda esnafların yapması gereken prosedürlere ilişkin bilgi verildi.

Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, toplantıda yaptığı konuşmada, proje kapmasında 310 Suriyeli esnafa eğitim verildiğini söyledi.

Proje ile Suriyeli esnafların da diğer esnaflarla eşit şartlarda işlerini sürdürebileceğini belirten İncesoy, amaçlarının kentteki ekonominin canlanmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

SGK İl Müdürü Abdulkadir Akkaş da daha önce Suriyeli işadamlarına yönelik benzer eğitim verildiği anımsattı.

Akkaş, verilen eğitimin başarılı olması üzerine bir sonraki aşamada da esnaflar için de eğitim başlatıldığını anlatarak "Suriyeli esnaflar kayıt altına alınıyor. Bunlar içerisinde borcu olanlar ödemelerini yapıyor. Ülkemize de katkıda bulunuyorlar." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, projeyle ilgili sunum yapıldı.
Kaynak: AA