Trabzon'da Okul Ve Öğretmen Evi Yapım Çalışmaları

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından, Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmenevinin inşasına başlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Tarihi Karagöz Meydanı'nı yeniden şehre kazandırmak amacıyla Hacıkasım mevkisinde yapılması planlanan Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmenevi inşaatlarının başladığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonunda, Cudibey Ortaokulu ve Öğretmenevi'nin belediye tarafından inşa edilip bakanlığa devredilmesinin ardından tarihi Karagöz Meydanı alanının belediyeye devri yönünde protokol imzalandığını kaydetti.

İhalenin sonuçlanmasının ardından yer teslimi yapılarak inşa çalışmalarına başlandığını belirten Gümrükçüoğlu, 80 yatak kapasiteli öğretmenevinin 150 yatak kapasitesine çıkartılacağını ve Cudibey Ortaokulu'nun ise 36 derslikli olarak en güzel şekilde Hacıkasım mevkisinde kente kazandırılacağını aktardı.

Gümrükçüoğlu, Karagöz Meydanı'ndaki mevcut binaların ise yıkıldıktan sonra kentsel meydan olarak yeniden düzenlenerek şehre ikinci bir meydan kazandırılacağını aktardı.

Kaynak: AA