'Paramı Yönetebiliyorum' Projesi 500 Bin Kişiye Ulaştı

Proje kapsamında, 2018'de 600 bin kişiye ulaşılması, 27 eğitmen eğitimi verilmesi, 675 yeni gönüllü eğitmenin bünyeye katılması, 81 ilde 90 saha ziyareti ve 3 koordinasyon toplantısı yapılması hedefleniyor.

Habitat Derneği'nin, Visa Europe Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile birlikte yürüttüğü "Paramı Yönetebiliyorum" projesi ile 8 yılda 500 bin kişiye ulaşıldı.

Habitat Derneği tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de ilk kez finansal okuryazarlık konusuna dikkati çeken ve bu yönde gençlere, genç girişimcilere ve çiftçilere bütçe yapmayı öğreten projenin 2018 yılında da devam edeceği ve 600 bin kişiye ulaşma hedefiyle dünyanın en uzun soluklu ve en fazla insana dokunan programı olmaya aday olduğu belirtildi.

Türkiye'de gençlerin, genç girişimcilerin, çiftçilerin, mavi yakanın, kadınların ve madencilerin finansal bilinç ve okuryazarlığını artırmak amacıyla 2009 yılında hayata geçirilen "Paramı Yönetebiliyorum" projesi, bugüne kadar 500 bine yakın kişiye ulaştı.

Proje kapsamında, 2018 yılında 600 bin kişiye ulaşılması, 27 eğitmen eğitimi verilmesi, 675 yeni gönüllü eğitmenin bünyeye katılması, 81 ilde 90 saha ziyareti ve 3 koordinasyon toplantısı yapılması hedefleniyor. Toplantıda, bin 564 gönüllü arasından 2017 yılı içerisinde en çok katılımcıya ulaşan eğitmenlere motivasyon için ödül de verildi. 5 bin kişiye eğitim veren gönüllüler Okan Geyik, Haydar Özdemir, Başak Gündoğdu ve Kunter Güleç 3 bin liralık hediye çeki kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, dünyada bugün gördüğünüz bütün iş kollarının yüzde 60'ının bundan 10 yıl sonra olmayacağını belirterek, "Örneğin; bundan 10 yıl önce maker, girişimci, Endüstri 4.0 gibi kavramlar yoktu. Bu nedenle gelecek öngörüsü ile işler seçmeye özen göstermeniz gerekiyor. Başka bir kariyer ve başka bir dünya mümkün sloganıyla çıktığımız bu yolda gençlerin de görmesini istediğimiz gerçek; kamu ve özel sektörde iş bulmak dışında hayallere sahip olmanın gerekliliği. Gelecekte yabancı ülkelerle rekabet edebilmek için girişimciliği desteklemek, dijital dönüşümü benimsemek ve en önemlisi yabancı dili çok iyi konuşan bireyler yetiştirmek önemli." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA