(Özel) Kayıp 5 Kişilik Aileye Ait Çoban Köpekleri, Enkaz Alanından Ayrılmıyor

Kastamonu’da Bürme Köyünde çıkan yangın sonrasında kayıp 5 kişilik Çataloğlu ailesinden 17 gündür haber alınamıyor. Aileye ait çoban köpekleri ise, enkaz alanında sahiplerinin dönmesini bekliyor.

(Özel) Kayıp 5 Kişilik Aileye Ait Çoban Köpekleri, Enkaz Alanından Ayrılmıyor
Kastamonu’da merkeze bağlı Bürme Köyü Kuzören Mahallesinde 29 Kasım günü çıkan yangın sonrasında kayıp 5 kişilik Çataloğlu ailesinden 17 gündür haber alınamıyor. Çataloğlu ailesine ait 5 çoban köpeği ise olayın yaşandığı alanı terk etmiyor. Çoban köpekleri mahzun gözlerle sahiplerinin dönmesini bekliyor. Evin bulunduğu alanda adeta nöbet bekleyen köpekler, sahiplerine ne kadar sadık olduğunu bir kez daha gösterdi. Aç ve susuz bir şekilde günlerce olayın yaşandığı alanda bekleyen çoban köpekleri, sanki sahipleri geri dönecekmiş gibi bir hisle sadaklerini sürdürüyorlar.

Çataloğlu ailesine ait 5 çoban köpeği için köylülerin ihbarı üzerine Kastamonu Belediyesi harekete geçti. Enkaz alanında sahiplerinin dönmesini bekleyen çoban köpekleri, Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi görevlileri tarafından enkaz alanından alınarak barınağa yerleştirilecek. Ayrıca çoban köpeklerin ise bir süredir aç oldukları ve bitkin düştükleri görüldü.

Çoban köpeklerinin hüzünlü bekleyişinin yanı sıra enkaz alanında 12 yaşındaki Serdar Çataloğlu’na ait yangında yanmış bisiklet ile ayakkabıları kaldı.

Öte yandan Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı, yangının kundaklama şüphesiyle çıkmış olabileceği şüphesi üzerine soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı’nın titiz inceleme ve araştırmaları sonucunda elde edilen bulgular ışığında aileye ait olduğu düşünülen 4 büyükbaş hayvanın, kendilerinde olduğu iddia edilen iki kardeş Erkan K. (25) ve Ersan K. (29) adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Olayla ilgili soruşturma sürürken, Fazıl Çataloğlu’nun torunu 12 yaşındaki Serdar Çataloğlu’na ait olduğu düşünülen ve yanan evin enkazında bulunan cesedin Ankara Adli Tıp Kurumundaki incelemesi halen devam ediyor. Ayrıca Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı tarafından 17 gündür kayıp 5 kişilik Çataloğlu ailesinin aranmasına devam ediliyor.
Kaynak: İHA