Muşlu Kadınlara Filografi Kursu

Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ev hanımlarına yönelik açılan "Filografi Kursu" sayesinde kadınlar hem para kazanıyor hemde meslek öğreniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ek binasında hizmet veren kursa, özellikle ev hanımları yoğun ilgi gösteriyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylülde başlayan kursun hazirana kadar süreceğini, ancak talep durumunda süresiz devam edeceğini bildirdi.

Kursa katılan kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi olarak malzeme desteğinde bulunduklarını belirten Beyazduman, 15 kursiyerin yaptığı hediyelik tabloları satarak aile bütçelerine katkı sağladıklarını aktardı.

Kursun meslek edindirmeye yönelik bir çalışma olduğunu ifade eden Beyazduman, "Amacımız, genç kızlarımızın ve ev hanımlarının hem vakit geçirmeleri hemde sipariş üzerinde yaptıkları hediyelik tabloları satarak aile bütçesine katkı sağlamak." dedi.

Kurs hocası Menşure Özden ise, bir çivi sanatı olan filografi sayesinde hem kadınların stres attığını hem de kısa süre içerisinde çok sayıda ürün elde ettiklerini kaydetti.

Özden, "Kursa katılan kadınlar Muş Lalesi, Tarihi Murat Köprüsü, tarihi camilerimiz, Kabe ve değişik figürleri işliyor. Sipariş üzeri yaptıkları güzel tabloları satarak para kazanıyorlar." ifadesini kullandı.

Çok güzel şeyler öğrendiklerini belirten kursiyer Suna Kısmet de, "Filografi sanatını çok seviyorum. Burada başkalarına örnek olmak için ve yaptığım çalışmanın eğlenceli olduğunu düşünerek bu kursa katıldım. Yaptığımız tablolar tamamen çivi marifetiyle ortaya çıkıyor. Elde ettiğimiz ürünleri siparişe göre işliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA