Kaman'da Gölet Sulama Hattı Yenilenecek

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kaman Yukarıçiftlik Göleti sulaması yenileme işi ihalesinin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, ilçedeki 6 köyün sulama sahası ve kapalı boru sistemi sorunlarının giderildiğini, deforme olan ve su kayıpları oluşturan kanalların yenileceğini belirtti.

İhalesi yapılan gölet sulaması yenileme işleminin 2018 yılında işe başlanarak, 2019 yılı sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Kırşehir-Kaman Yukarıçiftlik (Çiftlikbağla) Göleti sulaması yenileme işi kapsamında 2 bin 405 hektar sahanı sulama hattı klasik sistemden borulu basınçlı sisteme dönüştürülecek. 20 bin 820 metre ana boru ve 59 bin 784 metre şebeke yapılacak. Böylelikle deforme olan ve su kayıplarına neden olan açık kanallar, kapalı hale getirilerek, yer altına borular döşemek suretiyle yeniden yapılacak. İhale ile Kaman'ın Yukarıçiftlik, Darıözü, Hamit ve Akpınar'ın Çalıburnu, Hanyeri Sarıkaya, Çayözü köyleri yararlanacaktır. Yapım işi ihalesi gerçekleştirilen sürecin tamamlanmasının ardından 2018 yılında işe başlanarak, 2019 yılı sonunda bitirilmesi hedeflenmektedir. Bölge köylerimize ve bu bölgedeki çiftçilerimizin önemli bir sulama sorunu bu kapsamda giderilmiş olacaktır."

Kaynak: AA