HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu Açıklaması

'Nuriye ve Semih'in bulundukları durum, bütün ülke için travmatiktir. Buna son verilmesini ve OHAL Komisyonu'nun bir an önce gerekeni yapmasını, işlerine iade edilmelerini istiyoruz'

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, "Nuriye ve Semih'in bulundukları durum, bütün ülke için travmatiktir. Buna son verilmesini ve OHAL Komisyonu'nun bir an önce gerekeni yapmasını, işlerine iade edilmelerini istiyoruz." dedi.

Kerestecioğlu, Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Bir grup eğitimci, avukat ve yazarın kısa süre önce Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan eğitimciler Nuriye Gülman ve Semih Özakça'nın işe dönme taleplerini hızla incelemeye alma çağrısı yaptıklarına işaret eden Kerestecioğlu, kendilerinin de bu çağrıya katıldıklarını belirtti.

Kerestecioğlu, "Bu gençlerin bulundukları durum, bütün ülke için travmatik bir durumdur. Buna son verilmesini ve OHAL Komisyonunun biran önce gerekeni yapmasını, işlerine iade edilmesini istiyoruz. Bu siyasi değil, insani ve vicdani bir taleptir." diye konuştu.

Mardin Milletvekili Sancar da Gülman ve Özakça'nın tek talebinin işlerine iade edilmek olduğunu kaydetti.

Sancar, "Nuriye ve Semih'in dosyaları bir an önce gündeme alınmalı. Bu OHAL Komisyonu için, bir imtihandır. Komisyonun oluşumu ve nasıl çalışacağı konusunda bu kadar şüphe, şaibe ortaya atıldı. Dosyaları öncelikle gündeme almaları, adil çalışacaklarına dair bir işaret olacaktır." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA