- HDP Batman Milletvekili Başaran Açıklaması

'Şu anda tüm uluslararası alanlar Türkiye'de hukukun olmadığını biliyor. En can acıtıcı yanıda bir ülkenin alenen gerçekleri çarpıtması, gerçeğe aykırı beyanları bir cevap gibi sunması'

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Türkiye'nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) tutuklu milletvekillerine ilişkin gönderdiği cevap metnine ilişkin, "Şu anda tüm uluslararası alanlar Türkiye'de hukukun olmadığını biliyor. En can acıtıcı yanıda bir ülkenin alenen gerçekleri çarpıtması, gerçeğe aykırı beyanları bir cevap gibi sunması." görüşünü savundu.

Başaran, Mecliste partisinin bazı milletvekilleri ile düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, AİHM'e tutuklu bulunan HDP milletvekillerine ilişkin cevap metni gönderdiğini, metnin Anayasa Mahkemesinin (AYM) konuya ilişkin kararının "kopyası" olduğunu ileri sürdü.

Bu iki kararın da aynı kalemden çıktığını iddia eden Başaran, iktidarın 2,5 yıldır partilerini yasa dışına çıkarmaya yönelik açıklamalar yaptığını savundu.

Savunma metninde, çarpıtmalar bulunduğunu ileri süren Başaran, "AKP bu cevapla bir tarafıyla ne yapmak istediğini itiraf etmiş, bir taraftan da hukuk, adalet olmayan bir ülkenin nasıl olması gerektiğini kendi cümleleriyle ifade etmiş olmuş. Eskiden sadece Türkiye'de bu aşikardı ama şu anda tüm uluslararası alanlar Türkiye'de hukukun olmadığını biliyor. En can acıtıcı yanıda bir ülkenin alenen gerçekleri çarpıtması, gerçeğe aykırı beyanları cevap gibi sunması. Hakikatler hiç bir zaman karanlıkta kalmaz, bir gün mutlaka ortaya çıkacak. " ifadelerini kullandı.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise savunma metninin hukuki değil siyasi olduğunu ve AİHM'nin aldatılmaya çalışıldığını öne sürerek, "Hukuk tanımayanlar bir gün hukuk önünde hesap vermek zorunda kalırlar." dedi.
Kaynak: AA