Gaziantep İl Müftüsü Çelik'ten İslahiye MYO Öğrencilerine Seminer

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu ile Gaziantep Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü koordinesinde Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından “Veda Hutbesinde İnsan Hakları" konulu seminer düzenlendi.

Gaziantep İl Müftüsü Çelik'ten İslahiye MYO Öğrencilerine Seminer
İslahiye Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış konuşmasını Gaziantep KYK İl Müdürü Ahmet Kölemen’in yaptığı seminerde Müftü Ahmet Çelik, ilk evrensel insan hakları beyannamesinin, Hz. Peygamberin Veda Hutbesi olduğunu belirtti.

Çelik, "Veda hutbesinde Peygamber Efendimiz, ’Ey nas’ diye başlar. Bütün insanlığı hitabına alır ve orada ’Adam öldürmeyeceksiniz, insan haklarını ihlal etmeyeceksiniz. Anne babaya itaat edeceksiniz, eşlerinize iyi davranacaksınız’ diyerek evrensel davranış şekillerini ve sosyal hayatımızı ve özellikle insan haklarına önem verilme ilkelerini açıklar” dedi.

Müftü Çelik konuşmasının devamında İslam dininin hakka ve hukuka büyük önem verdiğini, dinimizin okuyarak ve anlayarak yaşanması gerektiğini vurguladı. Seminer sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Çelik, öğrencilerin İslahiye kampüsünde cami olmadığı için Cuma namazlarını kılamadıklarını belirtmesi üzerine en kısa zamanda İslahiye yerleşkesine Selçuklu mimari özelliğinde güzel bir cami yapılacağının müjdesini verdi.

Seminerden sonra İl Müftüsü Ahmet Çelik’e Yüksekokul Sekreteri Bilal Erdoğan tarafından teşekkür belgesi takdim edilirken İslahiye KYK Öğrenci Yurdu Recep Karabacak tarafından çicek buketi takdim edildi. Öğrencilere İslahiye Müftülüğü tarafından hazırlanan Veda Hutbesi dağıtıldı.
Kaynak: İHA