Etkin Pişmanlıktan Faydalanan FETÖ Sanığına Tahliye

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 2'si tutuklu 5 eski polis memurunun yargılanmasına devam edildi Duruşmada etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itiraflarda bulunan sanık tahliye edildi.

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istenen 2'si tutuklu 5 eski polis memurunun yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Emrah Kılıç ve avukatı hazır bulundu. Diğer tutuklu Mustafa K. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) duruşmaya katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı tüm sanıkların şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu tespitine yer vererek, sanıkların kullanıcı adını verdi.

Daha sonra söz verilen sanık Mustafa K. savunmasında, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirtti.

Feke ilçesinde ilk göreve başladığında dini konuları öğrenme çabasında olduğunu anlatan sanık Mustafa K. şöyle konuştu:

"Beni sohbetlere İ.C.Y. davet etti. Ben de katılmaya başladım. Sohbet günlerini ise İ.K. ayarlardı. 2014 yılında bir sohbet esnasında dini konuların olduğu bir güzel programdan bahsedildi. Bu programın dini bir program olduğu söylendi. Feke'de beraber çalıştığım M. Y. ByLock'u telefonuma yükledi. Program üzerinden dini içerikli mesajlar gelirdi. Ben ByLock'un örgüt tarafından kullandığını bilmiyordum. İhanet içine giren bir örgütle anılmak beni ve ailemi çok yordu. Pişman oldum. Etkin pişmanlık içerisinde hakkımda tahliye ve beraat kararı verilmesini istiyorum."

Tutuklu sanık Emrah Kılıç ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan Mustafa K'nın tahliyesine, duruşmaya katılmayan sanıklar Yıldırım Karkin, Seyyit Ali Annadınç ve Fatih Yücel hakkında tutuklanmak üzere, yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.

Duruşma 16 Mart'a erteledi.
Kaynak: AA