'Dünya İnsan Hakları Günü' Etkinliği

AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları tarafından "Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

İzmit Yürüyüş Yolu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, ağaçlara içlerinde İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi maddelerinin yazılı olduğu kağıtlar ve Türk Bayrağı rozeti olan balonlar asıldı.

Etkinliğe, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı ve vatandaşlar katıldı.

Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Dünya İnsan Hakları Günü'ne farkındalık oluşturmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Türkiye'nin, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini ilk imzalayan ülkeler arasında yer almasının, bu konudaki hassasiyetini gösterdiğini belirten Yazıcı, "İnancımızda da kültürümüzde de hakkı korumak, insanlar arasında ayrım yapmamak, farklılıklara saygı duymak öne çıkmaktadır. Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta yaşanan insani dramlar karşısındaki duruşunu tüm dünya gördü. Başlı başına insan hakları efsanesi yazdık. Haklara riayet ederek kendimize ve toplumumuza karşı sorumluluklarımızın bilincinde olmalıyız. İnsanlarla kavgalı değil, barışık olmalıyız. Burada yaptığımız etkinlikle insan hakları konusunda farkındalık yaratmak ve bu konuya dikkat çekmek istedik." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, ağaçlara asılı balonlar patlatılarak, içlerinde bulunan Evrensel Beyannamesi maddelerinin yazılı olduğu kağıtlar ve Türk Bayrağı rozeti vatandaşlara dağıtıldı.

Kaynak: AA