Diyarbakır'da Aile Eğitimi Semineri

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, şehit yakınları ve gazilere yönelik Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında seminer verildi.

Kayapınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan İl Müdürü Halit Açar, ailenin toplumsal bir kurum ve değer olduğunu söyledi.

Sağlıklı ve müreffeh bir toplum için çalıştıklarını belirten Açar, ailelerin, aile içi hukuk, sağlık, iletişim ve aile ekonomisini yönetme gibi başlıca alanlarda bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Açar, şunları kaydetti:

"Ailelerin hem kendi güçlerinin farkına varmaları hem de modern dünyada yer alabilmeleri amacıyla gerekli bilgilere ve becerilere sahip olmalarını sağlamak için bu eğitimler son derece önemlidir. Sağlam ve güçlü ailenin, sağlam ve güçlü bir toplum olmanın en önemli dayanağı olduğu gerçeğini göz önünde bulundurmalıyız."

Programa, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç, İl Defterdarı Mecit Özdemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tahsin Kılıçoğlu, Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal, SGK İl Müdürü Reşat Merttir, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA