'Devr-İ Dinozor' Sergisine Ziyaretçi Akını

Bilim Teknoloji Merkezi'nde (BTM) TÜBİTAK'ın desteğiyle açılan ve 150 milyon yıl önceki dinozor replikalarının yer aldığı "Devr-i Dinozor" sergisi, 62 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açılışı gerçekleştirilen sergi, 534 metrekarelik alan üzerine kuruldu.

Senaryosu, bilimsel verilerin ışığında, tanımlanmış dönemlere göre belirlenen sergide, 3 farklı çağda yaşamış, 13 ayrı dinozorun birebir aynı kopyaları koyuldu.

Ziyaretçilere, dinozorların yaşam döngüsünü anlatan, "büyük patlama" ve dünyanın oluşumundan günümüze kadar geçen jeolojik zamanlar hakkında genel bilgiler sunan sergi, özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor.

Miniklerin ilgisini çeken ve yetişkinlerde de merak uyandıran Devr-i Dinozor sergisi, ziyarete açıldığı günden bu yana kısa sürede 62 bin ziyaretçi sayısına ulaştı.

Bursa'ya ocak ayında veda edecek sergi yıl sonuna kadar pazartesi günleri hariç, 08.00-17.00 saatleri arasında gezilebiliyor.

Kaynak: AA