Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs kararının iptali için BM nezdinde girişimler başlatıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika'nın Kudüs'le ilgili kararının iptali için BM nezdinde de girişimler başlatıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs kararının iptali için BM nezdinde girişimler başlatıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs kararının iptali için BM nezdinde girişimler başlatıyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Amerika'nın Kudüs'le ilgili kararının iptali için BM nezdinde de girişimler başlatıyoruz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İslam ülkeleri olarak Filistinli ailelere sahip çıkmak için yeni fonlar kuruyoruz.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Konya'da düzenlenen Kudüs mitingine videokonferans yoluyla katıldı.

Erdoğan şunları söyledi:

'Kudüs'teki kardeşlerimizin yalnız olmadığını gösterdik. ABD'nin Kudüs'le ilgili kararının iptali için BM nezdinde de girişimler başlatıyoruz. Dünyada hiçbir ülke uluslararası hukukun üstünde değildir. Hem demokrasinin hamiliğini yapma iddiasında olacaksınız hem de keyfiniz istediği zaman hukuk, demokrasi ve hak namına ne varsa üzerinde tepineceksiniz. Bu rezillik asla kabul edilemez. Müslümanlar bu çifte standarda, bu adaletsizliğe, bu hak gasbına kesinlikle boyun eğmeyecektir. Türkiye olarak bu konuda üzerimize düşenleri sonuna kadar yapmakta kararlıyız. Tüm mekanizmaları kullanarak, hukuku çiğneyenlerin ipliğini pazara çıkaracağız. Önce Güvenlik Konseyi'nde, orada veto olursa BM Genel Kurulu'nda bu haksız ve hukuksuz kararın iptali için çalışacağız.

Filistin'in daha fazla ülke tarafından tanınması için girişimlere başlıyoruz. Bu adaletsizliği ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. Bizler hak hukuk ve meşruiyet çizgisinden asla sapamayız. Biz intikam değil adalet için mücadele ediyoruz.'