Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Ataşehir' yorumu: Daha çok şeyler gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı'nın görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili, "Ataşehir'i de zaten arkadaşlarımız en güzel şekliyle ortaya koydular, daha çok şeyler gelecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Ataşehir' yorumu: Daha çok şeyler gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Ataşehir' yorumu: Daha çok şeyler gelecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Meydanı'nda Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Üsküdar-Ümraniye hattının ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugünkü açılışta Anadolu yakasındaki ikinci metro hattını da faaliyete geçirmiş oluyoruz. Bu hattın ilk etabı olan Üsküdar-Ümraniye'yi Sancaktepe'ye uzanacak kısım izleyecek. Bir diğer özelliği de Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olması. İstanbul'daki metro hatlarının uzunluğunu 160 kilometreye çıkarmış oluyoruz. Bu rakam 2019 yılında 355 kilometreye çıkacak. İstanbul'u araç trafiğinden bağımsız bir toplu taşıma hedefine adım adım yaklaşıyoruz. Bu metro hattının inşasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

'HEPSİNİ TELAFİ EDECEĞİZ'

Ümraniye çöplüğünü biliyorsunuz değil mi? Çöplük patladığında ne olduğunu biliyorsunuz değil mi? Biz geldik, böyle bir şey kaldı mı? Gençlere aradaki farkı anlatmak daha zor. Sene 94 sene 2017. O günden bu güne çok ciddi bir süreç geçti. Onlara beş koyunu ver kaybeder gelirler. Nasıl biz onlara 700 bin kişiye hizmet verecek metro hattını teslim ederiz. Biz CHP belediyesinden İstanbul'u almadık mı? Sular akıyor muydu, hava soluyabiliyor muydunuz? İstanbul halkı bunları derdest etti, çöp dağlarından İstanbul'u kurtardık. Haliç ne haldeydi? Tamamen kara haline gelmişti. Şu anda balıkların yüzdüğü bir hale getirdik. Asya'yı Avrupa'ya bağladık ama siz onu bile bilmiyorsunuz çünkü görünmüyor. Denizin altından tünellerle Haliç'e bağlantıyı kurduk. Biz adeta Ferhat'la Şirin gibi... Şirin nerede millet, biz de Ferhat olduk. Bugün metroların, metrobüslerin, tünellerin neredeyse hiçbirinin olmadığı bir şehir düşünün. İşte İstanbul böyle bir yerdi, biz bugünlere getirdik. Eksiklerimiz tabii ki var, bazı yanlışlar yapıldı. Ama İstanbul'a yapılan hizmetler yanında bunları konuşmak bile abesle iştigaldir. Biz hepsinin farkındayız, inşallah hepsini de telafi edeceğiz, çünkü biz İstanbul'u aşkla seviyoruz. 1000 yıl ömrümüz olsa her anını bu şehre hizmetle geçirecek kadar çok seviyoruz.

'MAN KAFA OLMAKTAN KAYNAKLANIYOR'


Son 4-5 yılda yaşananlar dahi herkes için bir ibret vesikasıdır. Meydanı, sokakları kaosa sürüklemek isteyenlere bırakmadık. Meydanı çukurlar kazarak vatanımızı bölmeye çalışanlara bırakmadık. Güney sınırlarımızın ötesindeki oyunu topraklarımıza taşımaya kalkışanlara bırakmadık. Darbeyle istikbalimize de meydanı bırakmadık. Silahla, kumpasla başaramadıklarını ekonomiyle gerçekleştirmeye çalışanlara da bu meydanı bırakmıyoruz. Bu açılış dahi ülkemizi ekonomi silahıyla köşeye sıkıştırmaya çalışanlara verilen en güzel cevaptır. Avrupa Parlamentosu güya bizi cezalandırmak için mali yardımlarda 100 milyon euroluk kesintiye gitmiş. Ya senin bu kesintinden ne olur? Hazine 27,5 milyar dolar vardı, şimdi 120 milyar dolar para var. Metro hattının yatırım bedeli 800 milyon euro. Üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyümeyle bir numara olduk dünyada. İlk üç çeyreğin ortalaması 7,4. Hala Türkiye'nin ekonomik gidişatını olumsuz göstermeye çalışanlar var. Bunlara ana hıyatnet partisi de katılmış. Bir şeyi iyi ezberlemiş Mann adası, herhalde bu man kafa olmaktan kaynaklanıyor. Ataşehir'i de zaten arkadaşlarımız en güzel şekliyle ortaya koydular, daha çok şeyler gelecek Bunların karakterinde bu var. Ya sen 15 Temmuz gecesi saat 23.17'de Atatürk Havalimanı'ndaydın. Oradan Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gidiyor. İşte en güzel cevabı 2019'da vermek için hep beraber çok çalışacağız. CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimize de bu gerçekleri anlatmamız lazım.

Üzerinde durduğumuz yere bakalım, Marmaray var. İleride ne var Avrasya var. Karşıma bakıyorum Yavuz Sultan Selim var. Bütün bunları bu gözler görmesi lazım. Şuradan çıkıyorsun arabana biniyorsun doğru Bursa. 1,5 saatte gidiyorsun. Biz bunlarla meşgul olurken, bunlar neyle meşgul ABD'deki kumpas davalarıyla meşgul. Oralara meşgul taşıyorlar. Kim için taşıyor, FETO için, ABD için. Milletimiz bunu affetmeyecek.

'KUDÜS KARARI YENİ OPERASYONLARIN HABERCİSİ'

Türkiye Suriye'deki, Irak'taki mücadelesinden asla vazgeçmeyecek. AB'nin kendisine yönelik saygısız tavırlarına karşı mücadeleden asla vazgeçmeyecek. NATO'da ABD'de karşı karşıya kaldığı ikiyüzlülükleri asla unutmayacaktır. Cumhuriyetin kurucusu ve beni tatbikatlarda düşman olarak gösteren zıvanadan çıkanların yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır. Şimdi önümüzde ne var, Kudüs. Kudüs'te bir taciz, zulüm, haksızlık, tam anlamıyla bir edepsizlik var. Bugün her zamankinden çok kenetlenmeye ihtiyacımız var. Kudüs kırmızı çizgimizdir. Kudüs artık her müslüman kul için başarıyla verilmesi gereken bir imtihandır. Şu anda işgal altındadır. Kudüs bizim başkentimizdir ve Doğu Kudüs zaten başından beri ilan ettiğmiz Filistin başkentidir. ABD'nin kararı müslümanların hassasiyetine yönelik yeni bir törpüleme operasyonudur. Bugün oralarda olaylar çıkıyor. Gitmeyin, telkinleriyle müslümanları uzak tutabilen sinsi plan orayı bizim olmaktan çıkarabilir. 15 Temmuz'da nasıl FETO'nun alçaklarına bu millet gerekli cevabı verdiyse, inşallah şimdi de Kudüs için verir. Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisidir. Bu konuda elde edeceğimiz başarı müslümanlar için bir dönüm noktası olacaktır. Biz kendimizi toplayacağız. Allah'ın izniyle zafere yürüyeceğiz.