Çöken Evde 3 Ferdi Ölen Ailenin Yarım Kalan İnşaatını Devlet Tamamlıyor

Siirt'in Şirvan ilçesinde iki katlı kerpiç evlerinin çökmesi sonucu 3 ferdini kaybeden, 4'ü çocuk 5 ferdi ise yaralanan Coşkun ailesine devletin desteği sürüyor Yaşamını yitiren Cemal Coşkun'un çöken evin yanında borç parayla inşasına başladığı evin tamamlanması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi Köy muhtarı ve Cemal Coşkun'un ağabeyi Savcı Coşkun: 'Kaymakamlıkça yeni ev eşyası alınacak, evleri döşenecek. İnşallah yakında kendi evlerine taşınacaklar'

Çöken Evde 3 Ferdi Ölen Ailenin Yarım Kalan İnşaatını Devlet Tamamlıyor
Siirt'in Şirvan ilçesi Soğanlı köyünde iki katlı kerpiç evin çökmesi sonucu 3 ferdini kaybeden, 4'ü çocuk 5 ferdi ise yaralanan Coşkun ailesi yakında yeni evlerine taşınacak.

30 Kasım'da iki katlı kerpiç evin aşırı yağış nedeniyle çökmesi sonucu göçük altında kalan güvenlik korucusu baba Cemal Coşkun (37) ile çocukları Yusuf (15) ve Ömer'in (4) hayatını kaybettiği, enkaz altında kalan anne Cemile (37) ile çocukları Gamze (2), Sinan (9), Zeynel (13) ve Büşra'nın (11) yaralandığı olayın ardından aileye devletin desteği sürüyor.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik'in talimatıyla, olayda yaşamını yitiren Cemal Coşkun'un çöken evin yanında borç parayla inşasına başladığı evin tamamlanması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi.

Şirvan Kaymakamlığının koordinesiyle gerçekleştirilen çalışmalar tamamlanma aşamasında.

Yakınlarının evinde yaşamını sürdüren Coşkun ailesi fertleri yakında yeni evlerinde yaşamını sürdürmeye başlayacak.

Köy muhtarı ve Cemal Coşkun'un ağabeyi Savcı Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kerpiç evin çökmesi sonucu kardeşi ve 2 yeğeninin hayatını kaybettiğini anımsattı.

Yengesi ile 4 yeğeninin durumunun iyi olduğunu belirten Coşkun, "Bizim evde kalıyorlar. Onlara yeni ev yapıyorduk. 10 gün sürecek çalışma sonunda yeni evine geçecekti ama nasip olmadı." dedi.

Vali Atik ve diğer yetkililerin olayın ardından kendilerini yalnız bırakmadığını belirten Coşkun, Atik'in talimatıyla yarım kalan evin tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.

Coşkun, birkaç gün içerisinde evin tamamlanacağını dile getirerek, "Devletimizden Allah razı olsun. Valimiz ve diğer yetkililer bizlere destek oldu. Kaymakamlıkça yeni ev eşyası alınacak, evleri döşenecek. İnşallah yakında kendi evlerine taşınacaklar." diye konuştu.

Evin inşaatında çalışan İrfan Çelik de hayatını kaybeden Coşkun ile arkadaş olduklarını belirtti.

Çelik, tesisat işlerinin tamamlanmasının ardından aileye yeni evlerinin teslim edileceğini aktardı.

- Olay

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Soğanlı köyünde 30 Kasım'da iki katlı kerpiç evin aşırı yağış nedeniyle çökmesi sonucu, göçük altında kalan güvenlik korucusu baba Cemal Coşkun (37) ile çocukları Yusuf (15) ve Ömer (4) hayatını kaybetmişti.

Enkazdan yaralı çıkarılan anne Cemile Coşkun (37) ile çocukları Gamze (2), Sinan (9), Zeynel (13) ve Büşra (11), Siirt Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.
Kaynak: AA