Çocukluk Hayalleri KO-MEK İle Gerçek Oldu

Çocukluk arkadaşları Merve Gündoğdu ve Merve Horos yıllar önce kurdukları lokanta açma hayallerini KO-MEK sayesinde gerçekleştirdiler.

Çocukluk Hayalleri KO-MEK İle Gerçek Oldu
Merve Gündoğdu ve Merve Horos Kandıra’da yaşayan iki çocukluk arkadaşı. İkisinin de çocukluktan beri kurduğu hayalleri yıllar sonra Kocaeli büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK)sayesinde gerçek oldu. Uzun yıllardır kendilerine ait küçük ama Kandıra’ya özgü olmasını istedikleri lokanta açma istekleri Merve Gündoğdu’nun KO-MEK Türk Mutfağı kurslarına katılıp sertifika almasıyla gerçekleşti.

Merve Gündoğdu, Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliğine devam ederken aynı zamanda Kandıra KO-MEK Kurs Merkezi’ne kayıt yaptırarak Türk Mutfağı alanındaki tüm branşlarda iki yıl boyunca eğitim aldı. Alanında uzman Usta Öğreticiler tarafından ev yemekleri ve tatlıların yapılışını en inçe ayrıntısına kadar öğrenen Gündoğdu, hayalinin gerçekleşmesi için bıkmadan usanmadan kurslara katılarak sertifika almaya hak kazandı.

Merve Gündoğdu’nun aşçılık, Merve Horos’un da işletme alanında her şeyi en ince ayrıntısına kadar öğrenmesinin ardından artık sıra yıllardır hayallerini kurdukları lokantayı açmaya gelmişti. Hayallerini gerçekleştirmek için ekonomik zorlukları aşmak isteyen ikilinin aklına bu kez KOSGEB’in iş fikri olup da kendi işini kurmak isteyenlere vermiş olduğu destek geldi. KOSGEB kurslarına katılarak projesini hazırlayan Merve Horos ve Merve Gündoğdu karşılaştıkları ekonomik sorunları da bu şekilde çözerek kendilerine özgü iş yerini açmanın mutluluğunu yaşadılar.

Ev yemeklerini KO-MEK sayesinde öğrendiğini ifade eden Merve Gündoğdu, “KO-MEK bizim çocukluk hayalimizi gerçekleştirdi. Uzun zamandır bu işi yapmak için neler yapabiliriz diye düşünüyorduk. Aklıma KO-MEK’in Türk Mutfağı kursu gelince hemen gidip yazıldım. Hayallerimizi süsleyen kendi işimizi kurma fikri KO-MEK sayesinde gerçekleşti” dedi.

İşletmenin daha çok işleyişi ile ilgilenen Merve Horos ise konuşmasında, “Çocukluktan beri bu işi yapmak için hayaller kuruyorduk, şimdi çok şükür bu hayalimizi KO-MEK sayesinde gerçekleştirdik” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA