Çinlilere Kemençe Ve Görele Pidesi Tanıtıldı

Çin'deki Gastronomi San Lian Haber Dergisi Editörü Wu Li Wei, Görele’ye gelerek, kemençe ve Görele pidesi hakkında bilgiler edindi.

2018'in Çin'de "Türkiye Turizm Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla Türkiye'ye gelen Wu Li Wei daha Görele pidesinin yapılışını yerinde gördü, daha sonra Belediye Başkanı Tolga Erener ile Kemençe Kültür Evi'ni gezdi.

Dergi editörüne eşlik eden Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2018'in Çin'de "Türkiye Turizm Yılı" ilan edildiğini anımsattı.

Uzuner, Çin’in en popüler gastronomi dergisinin Giresun'u ve lezzetlerini anlamında kente geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Çin’de Türkiye’yi tanıtma anlamında faaliyetler yürütüyorlar. Balık, pide, et yemekleri ve vejetaryen mutfağı, ot yemekleri üzerine tanıtımlar yapacaklar. Evlerde de çekimler olacak. Bu tanıtımlarla ilgili bugün Görele'nin meşhur pidesini tatma fırsatını yakaladılar. Ziyadesiyle memnun olduklarını belirttiler. 2018 yılı şubat ayı içerisinde 60 sayfalık Türkiye'yi tanıtan bir derginin içinde inşallah Giresun da yer alacak."

Wu Li Wei ise Türkiye'de olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, "Giresun'a bayıldım. Kültürleri ve lezzetleri çok güzel. Burada olmaktan ayrı bir mutluluk duydum. Pide Çin'de de yapılıyor fakat bunun lezzeti bir başka." dedi.

Kaynak: AA