Buca'da Uygulamalı Yangın Eğitimi

Buca Belediyesi’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı iş birliği ile belediye personelini yangın konusunda bilinçlendirme eğitimleri sürüyor. Toros Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezinde verilen eğitimlerin ilk etabında 30 personel, acil durumlarda tahliye, yangın anında hareket ve yangına müdahale konusunda bilgilendirip, yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı.

Buca'da Uygulamalı Yangın Eğitimi
Buca Belediyesi’nin olası yangın tehlikesine karşı belediye personelini bilinçlendirmek için verdiği eğitimleri sürüyor. Tüm belediye personeline verilecek eğitimlerin ilk etabında 30 personel yangın söndürme teknikleri hakkında uygulamalı eğitim aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezinde verilen eğitimde teknik bilgilendirmenin ardından personel, yangın tüpü ve su tankeri ile uygulamalı olarak yangına müdahalede bulundu. Personel, aldığı kapsamlı eğitim ile ilçede meydana gelebilecek olası yangında müdahalede bulunup, can ve mal kaybını engelleyecek.

İtfaiye Eğitim Uzmanları tarafından verilen eğitimde personele ilk olarak, yangın çeşitleri, yangın tüpü kullanımı ve söndürme teknikleri anlatıldı. Merkezde oluşturulan kontrollü yangında bilinçli müdahale çeşitleri ve su tankerleri ile söndürme çalışmaları uygulamalı olarak gösterilerek acil durumlarda can ve mal kaybı yaşanmadan sonuçlandırılması öğretildi.

Uzmanlar son zamanlarda doğalgaz kaynaklı can ve mal kayıplarının yoğun olarak yaşandığına dikkat çekerken, havalandırma menfezlerinin kapatılmaması gerektiğini belirtti.

Mutfak ve banyoda kullanılan tüplerde 3 yılda bir hortumların, 5 yıl da bir de detektörlerin değiştirilmesinin gerektiğini vurgulayan uzmanlar, tüp değişim işlemlerinde de yetkili firmadan gaz algılama detektörü ile kontrolünü ve kontrollerinin yapıldığına dair tutanak talep edilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA