Bolu'da 'Gönül Elçileri Projesi'

Bolu Valisi Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş, Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu aile uygulamasında yer alan aileler ve çocuklar ile yemekte bir araya geldi.

Kent merkezinde bir otelde düzenlenen yemekte konuşan Vali Baruş, koruyucu ailelerle olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

"Eşim ile sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diyen Vali Baruş, "Mümkün olduğunca sizin gibi toplumsal anlamda duyarlı insanların yanında bulunmaktan onur duyuyoruz. Bir toplum için teminat oluşturan manzara işte bu manzara aslında. Çünkü toplumlar sadece kendi meselelerine değil diğer insanların sorunlarına da değinen, onların sorunlarına sahip çıkan kişiler sayesinde ayakta duruyorlar." diye konuştu.

Vali Baruş, her doğan çocuğun sağlıklı bir ortamda anne, baba şefkati içerisinde büyümeyi hak ettiğini belirterek, "Fakat zaman geliyor ki bazı evlatlar belki hayatın başlangıcından itibaren veya hayatının daha sonraki evrelerinde bu imkandan yoksun kalabiliyor. Bunun değişik nedenleri var." şeklinde konuştu.

Devletin yalnız, kimsesiz kalan çocuklara her türlü imkanı sağladığını hatırlatan Vali Baruş, şunları kaydetti:

"Fakat bu çocuklarımız için hayatın esas yönü eksik kalıyor. Çünkü sıcak ve şefkatli bir aile ortamında büyümeyen çocukların ileride hem kendileri açısından hem de toplumsal açıdan ciddi problemlerle karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Bu anlamda da koruyucu ailelerimiz toplumumuz için çok önemlidir. Çünkü koruyucu ailelerimiz çocuklarımızı yanına alarak onlara anne baba şefkati göstererek onların hem psikolojik bakımdan hem ruhsal bakımdan hem de eğitim bakımından iyi yetişmeleri için çaba sarf ediyorlar. Çocuklarımızın anne babası gibi onları şefkatle kucaklıyorlar. Sizin fedakarlıklarınız sayesinde burada güler yüzlü çocuklar görme fırsatı buluyoruz. Bu evlatlarımızın yüzlerini güldürdüğünüz için hepinizden Allah razı olsun. Çok kutsal ve onurlu bir görevi yapıyorsunuz. Sizlerle aynı ortamda bulunmak bizim için büyük mutluluktur. Hepinize teşekkür ederim."

Vali Baruş ve eşi, koruyucu ailelerce himaye altına alınan çocuklara hediyeler takdim etti.

Kaynak: AA