Bilecik'te 'İklim Değişikliği' Projesi

Bilecik Valiliği tarafından yürütülen ''İklim değişikliğinde geliştirilmiş kapasite ve farkındalık ile daha iyi geleceklere'' projesi açılış töreni gerçekleştirildi.

Vali Tahir Büyükakın, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası'nda iklim değişikliğinin doğuracağı sonuçlara dikkat çekerek, bu konuda 7'den 77'ye herkese önemli görevler düştüğünü söyledi.

Farkındalık ve duyarlılık ile yapılacak çalışmaların iyileşme noktasında büyük önem taşıdığına vurgu yapan Büyükakın, şunları kaydetti:

''Teknolojik gelişmeler, yaşam koşullarının değişimi, sanayileşme, tüketim alışkanlıklarının değişimi ve daha pek çok nedenden ötürü iklim değişikliği ve çevre konusunda olumsuz bir takım durumlarla karşı karşıyayız. Ancak bunları önlemek hepimizin görevi. Biz dünyayı yeniden imar ederken mevcut yaşanabilir hali bozmaya hakkımız yok. Tüm canlıların ortak noktada birbirleri ile uyum içinde yaşaması için gerekenlerin ivedilikle yapılması gerekir. Bizler değerlerimizi unutmadan yaşamımızı sürdürmeliyiz. Bizim inancımız, geleneğimiz, göreneğimiz bunu gerektirir.''

İl Planlama Koordinasyon Müdürü İbrahim Bektaş da projenin Bilecik'te hibe alan ilk proje olduğunu anlatarak, ''Türkiye'deki iklim değişikliği projeleri arasında en fazla ortaklı bulunan projedir. İklim değişikliği ile ilgili sorumluluk sadece konunun uzmanları değil, herkesin sorumluluğudur.'' dedi.

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, daire müdürleri ve projede yer alan kuruluşların katıldığı açılış programı, proje koordinatörü Mehmet Yılmaz'ın sunumuyla son buldu.

Kaynak: AA