Başkan Karaosmanoğlu, Yerel Yönetimler Kitap Ve Kültür Fuarı'na Katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışına katıldı.

Başkan Karaosmanoğlu, Yerel Yönetimler Kitap Ve Kültür Fuarı'na Katıldı
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Marmara Belediyeler Birliği’nin İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlediği Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışına katıldı.

Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılımlarıyla gerçekleşen açılış töreniyle kitapseverlere bir konuşma gerçekleştiren Karaosmanoğlu, “Yerel yönetimler olarak ilk akla gelen hizmetlerin yanı sıra günümüzde ki anlayışı da değişmiştir. Yerel yönetim deyince insanımızın fiziki ihtiyaçlarının dışında kalbine ve değerlerine dönük hizmetler artık belediyelere yön vermektedir. En önemli derdimiz arasında kitap ve kültürel değerlerimizi yaygınlaştırmaktır. Bu fuarımızla yeni bir başlangıç yapıyoruz” dedi.

Fuarı düzenleyen Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a teşekkür eden Karaosmanoğlu, “Kocaeli’de kitap fuarımız Türkiye’de ilk sıradadır. Unutmayalım ki kitapların olmadığı bir medeniyetin yaşaması mümkün değildir. Türkiye’de ilk defa düzenlenen fuarda yerel yönetimlerin yayınlarına aynı anda erişim olanağı, söyleşi, dinleti, sergi ve imza günü gibi etkinliklere katılma imkanı bulacak kitapseverler, aynı zamanda yazarlarla tanışabilecekleri, kitaplarını imzalatabilecekleri ve kitapların hikayelerini öğrenebilecekleri bir fırsat, kültürel çeşitlilik ve zenginliğimize yönelik olarak içerik üreticilerini bir araya getirecek bir platform olma özelliğini de taşıyor. Medeniyet kent yaşamını nasıl tanımlıyorsa, Kültür de o yaşam içinde bulunan milletlerin parmak izi gibi kendilerinden izler ve farklar taşıyan değerler bütünüdür. Bizler çok büyük bir kültürün temsilcileri olarak; Atalarımızdan kalan mirasa sahip çıkmak ve bizden sonraki nesillere de ulaştırmak zorundayız. Bu bakımdan somut ve soyut kültürel varlıklarımızın korunması ve kayıt altına alınması çok mühim bir ihtiyaç teşkil etmektedir. İnanıyorum ki şu anda bu salonda bulunan herkes, bütün belediyelerimiz, yayınevlerimiz ve hatta sahaflarımız, kayıt alma konusunda çok ciddi çalışmalar yapmış ve yapmaya devam etmektedirler” vurgusu yaptı.

“İstanbul’da, Kocaeli’de, Kahramanmaraş’ta, Bolu’da, Edirne’de ve Türkiye’nin her biri birbirinden kıymetli bütün şehirlerinde yüzbinlerce, milyonlarca kültür varlığı korunmayı ve yaşatılmayı bekliyor” diyerek açıklamasını sürdüren Karaosmanoğlu, “Çok iyi biliyorum ki, gerek bu fuara katılan ve gerekse henüz iştirak edemeyen bütün yerel yönetimlerimiz bu uğurda çok ciddi gayretler gösteriyorlar. Ama daha yapacak çok işimiz var. Mesela Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl ilk kez düzenlediğimiz ve geleneksel hale getireceğimiz Kartepe zirvesi ile ülkemizden entelektüel dünyaya bir bakış açısı sunmayı görev edindik. Bu yıl ki Kartepe zirvesinde 15 Temmuz hain darbe girişimi başta olmak üzere Demokrasi ve Darbeleri 26 ülkeden 187 bilim insanı ile konu aldık. Diğer yandan 5 yıldır düzenlediğimiz Kocaeli Tarih Sempozyumları ile Türkiye’nin en büyük tarih sempozyumlarını Kocaeli’de yapar hale geldik” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA