Başbakan Yardımcısı Işık Iğdır'da

Işık: 'Biz bir taraftan terörle amansızca mücadele ederken, diğer taraftan terörle mücadelenin tüm boyutlarını dikkate alan bir yaklaşım sergiliyoruz. İstiyoruz ki terörle amansız mücadele yaparken kardeşliğimizi de sonuna kadar güçlendirelim. Birlik ve beraberliğimizi, aramızdaki duygusal bağlılığı en üst seviyeye çıkaralım'

Başbakan Yardımcısı Işık Iğdır'da
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Biz bir taraftan terörle amansızca mücadele ederken, diğer taraftan terörle mücadelenin tüm boyutlarını dikkate alan bir yaklaşım sergiliyoruz. İstiyoruz ki terörle amansız mücadele yaparken kardeşliğimizi de sonuna kadar güçlendirelim. Birlik ve beraberliğimizi, aramızdaki duygusal bağlılığı en üst seviyeye çıkaralım."dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Iğdır'a gelen Işık, Valiliği ziyaret ederek Şeref Defteri'ni imzaladı.

Işık, Vali Enver Ünlü'den kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetleri döneminde Iğdır'a büyük yatırımlar yapıldığını söyledi.

Iğdır'da üniversiteden sonra en önemli yatırımın havaalanı olduğunu dile getiren Işık, "Iğdır bu sayede İstanbul'a 2 saatlik, Ankara'ya da bir buçuk saatlik mesafeye geldi. Iğdır'ın hem turizmdeki potansiyelinin hem de ticaret potansiyelinin açığa çıkması açısından bu hizmet çok ama çok önemli bir yatırımdı. Bunun dışında tarımla ilgili, sağlıkla ilgili, eğitim ve ulaşımla ilgili yatırımlar peş peşe yapılıyor. Daha güzel bir Iğdır hayata geçecek." dedi.

Iğdır'da kamu ve özel sektör yatırımlarının ele alınacağı bir toplantı gerçekleştireceklerini anımsatan Işık, şöyle konuştu:

"Özellikle terörle mücadelenin güvenlik boyutunun dışındaki diğer boyutları masaya yatıracağız. Biz bir taraftan terörle amansızca mücadele ederken, diğer taraftan terörle mücadelenin tüm boyutlarını dikkate alan bir yaklaşım sergiliyoruz. İstiyoruz ki terörle amansız mücadele yaparken kardeşliğimizi de sonuna kadar güçlendirelim. Birlik ve beraberliğimizi, aramızdaki duygusal bağlılığı en üst seviyeye çıkaralım. Ülkemizin her bir köşesinin bu ülkeye aidiyet duygusunun en üst dereceye çıkarmasını sağlayalım. Bununla ilgili yapılan çalışmaları değerlendireceğiz. Daha sonra iş adamlarımızla bir toplantı yapacağız. Daha sonra kanaat önderlerimizle bir ziyaret yapacağız. OSB'yi ziyaret edeceğiz. Oradaki sanayicilerimizin sorunlarını dinleyeceğiz. Dün akşam gençlerle başladığımız daha sonra teşkilatımızla buluşmamızın ardından bugünki programlarımızı icra edip Iğdır'ın bir röntgenini çekmiş olarak buradan ayrılmış olacağız."

Konuşmaların ardından Vali Enver Ünlü, Başbakan Yardımcısı Işık'a hediye takdim etti.

Başbakan Yardımcısı Işık, daha sonra kaymakamlar ve emniyet birimlerinin yetkilileriyle "Güvenlik Toplantısı" gerçekleştirdi.
Kaynak: AA