24 İlin Yöresel Ürünleri Minik Öğrencilerin Etkinliğinde Buluştu

Antalya’nın Aksu İlçesi’nde, Melek-Mustafa Hamursuz Anaokulunun minik öğrencileri, ‘Yerli Malı Herkes Bunu Tanımalı’ etkinliği düzenledi. Etkinlikte Türkiye’nin 24 ilinden gelen yöresel lezzet ürünleri yer aldı. Etkinlikte yörük kültürüne özel faaliyetler ise renkli görüntüler oluşturdu.

24 İlin Yöresel Ürünleri Minik Öğrencilerin Etkinliğinde Buluştu
Okullarda yerli malını özendirmek amacıyla her yıl 12-18 Aralık tarihlerinde kutlanan hafta, Aksu Melek-Mustafa Hamursuz Anaokulu’nda renkli görüntülere sahne oldu. Okul müdürü Elif Yıldırım etkinlik çalışmalarına 1 ay öncesinden çalışarak 24 ilden çeşitli yöresel ürünlerin okula gönderilmesini sağladı. Sabah saatlerinde okulda dev bir sergi açan okulun minik öğrencileri, sergide Antalya’nın birbirinden meşhur yöresel lezzetlerini tanıttı. 2 gruba ayrılan öğrencilerin bir grubu ise 24 ilden gelen yöresel ürünleri tanıttı. Etkinliğe Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Salih Demirtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Göçen ve onlarca davetli ve veli katıldı.

Etkinlik kapsamında alan içerisinde Kötekli Yörükler Derneği üyeleri tarafından bir de yörük kültürünü anımsatan kıl çadır kuruldu. E etkinlikte maketten deve ve eşek canlandırması ile oynanan oyun ise renkli görüntülere sahne oldu.

“Bu kadar güzel olacağını beklemiyordum”

Etkinliğe minik öğrencilerin aileleri de destek verdi. Etkinlikte, öğrenci velileri tarafından yerli ürünlerle hazırlanan tatlı, yemek, pasta ve meyveler ikram edildi. Etkinlikte ayrıca öğretmenler tarafından israf ve tutumluluk, tutumlu olmanın ve yerli malı kullanmanın önemi, evden getirilen yiyeceklerin sınıfta arkadaşlarıyla paylaşılmasının önemi hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın önemine dikkat çekildi. Etkinliğe gelmeden bu kadar güzel şeyler beklemediğini itiraf eden Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, “Gerçekten de öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz çok güzel bir proje hazırlamış. Bu kadar güzel olacağını beklemiyordum. Yerli Malı etkinlikleri çocukluğumuzdan beri kutlanıyor. Okullarımızda kutlanan en eski etkinliklerden birisidir” dedi.

“23 ilden yöresel ürünleri geldi”

Okul Müdürü Elif Yıldırım ise, “Yerli Malı haftası dolayısı ile 24 il bir araya gelerek bir çalışma başlattık. Yerli Malı herkes bunu kullanmalı değil herkes bunu tanıtmalı olarak yola çıktık. 23 ilden bize her ilin kendini tanıtacak yöresel ürünleri geldi. Bizde 24 ile yöremize özel ürünleri yolladık. Çok güzel bir etkinlik oldu” açıklamasını yaptı.
Kaynak: İHA