Zabıtalar Sağlık Çalışanlarını Ve Muhtarları Bilgilendirdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı “Tüketici Hakları” konusunda sağlık çalışanlarını ve muhtarları bilgilendirdi.

Zabıtalar Sağlık Çalışanlarını Ve Muhtarları Bilgilendirdi
Şehir merkezinde bulunan yaklaşık 3 bin hastane çalışanı ile 500 Muhtara, 6 bin 502 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu hakkında seminerler verildi ve bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Gerçekleştirilen bilinçlendirme seminerinde sağlık çalışanları ve muhtarlara 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu hakkında çeşitli bilgiler verildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın katkıları ve Ticaret İl Müdürlüğü işbirliği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından ‘Bilinçli Tüket Bilinçli Harca’ sloganıyla gerçekleştirilen eğitim programında tüketici hakları konusunda detaylı bilgiler veren zabıta yetkilileri, tüketici haklarının genel anlamda vatandaş tarafından çok iyi bilinmediğini ve insanların bu konuda mağdur olduklarını vurguladı. Birleşmiş Milletler Evrensel Tüketici Hakları Beyannamesi hakkında bilgiler veren Zabıta yetkilileri; ‘1985 yılında ülkemizin de imzaladığı Birleşmiş Milletler Evrensel Tüketici Hakları Beyannamesine göre, Temel gereksinimlerin giderilmesi, sağlık ve güven duyma hakkı, piyasaya sunulan mal ve hizmetler hakkında tüketicilerin eksiksiz, doğru bilgiyi ulaşması, benzerleri mal ve hizmetlerin serbestçe seçilmesi hakkı, eğitilme, ekonomik çıkarlarını koruma ve tazmin etme, tüketicilerin temsil edilmesi ve sağlıklı bir çevrede yaşam hakkını içerdiğini’ anlattı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı M. Salih Yıldırım, “Vatandaşlarımız bedelini ödeyerek aldıkları her türlü hizmet ve malın en iyisine ulaşma hakkına sahipler. Sağlık çalışanlarına ve muhtarlarımıza, bir tüketici olarak ekonomik çıkarlarını korumak ve zararlarını tazmin etmek amacı ile belediyemize veya diğer yetkili kurum ve kuruluşlara nasıl müracaat edeceklerini bu seminer aracılığı ile anlattık. Ayıplı mal ve hizmetle karşılaşan vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünde yanında olduğumuz bilgisini verdik" dedi.

Vatandaşların alış verişlerde aldıkları belge ve satış fişlerin muhakkak olması yönünde bilgiler veren zabıta yetkilileri, internet ortamında satılan ürünler hakkında da paylaşımda bulundu.

Eğitim sonrası soru-cevap bölümünde zabıta yetkilileri sağlık çalışanlarının ve muhtarların tüketici hakları konusunda gelen sorularını cevapladı.
Kaynak: İHA