Yıldız Kramponlar Kurtuluş Kupası'nda Buluştu

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 2. Geleneksel Orta Okullar Arası Futbol Kurtuluş Kupası, 19 farklı takımda mücadele edecek 342 yıldız kramponu yeşil sahada buluşturacak.

Yıldız Kramponlar Kurtuluş Kupası'nda Buluştu
Şehitkamil Belediye Başkanlığı, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortak organizasyonuyla düzenlenen 2. Geleneksel Orta Okullar Arası Futbol Kurtuluş Kupasında, il genelindeki ortaokullarda eğitim-öğretim hayatlarını sürdüren 11-13 yaş aralığındaki 342 sporcu öğrenci forma giyecek. Yeşil sahada futbol coşkusunun 10 gün boyunca devam edeceği geleneksel kupanın açılış seremonisinde Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Ali Tiryakioğlu ve Yusuf Tüfekçi ile katılımcı okulların idareci ve öğretmenleri, yıldız futbolcuları yalnız bırakmadı.

Yaşı ne olursa olsun tüm öğrencilerin sportif faaliyetlere katılımını desteklediklerini, bu bağlamda kurumlar arası işbirliğiyle farklı sportif projeler ve organizasyonlar düzenlediklerini ifade eden Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, 2. Geleneksel Orta Okullar Arası Futbol Kurtuluş Kupası açılış seremonisinde yaptığı değerlendirmede,“Şehitkamil Belediyemiz ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yeni bir organizasyonda sporcu öğrencilerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurumlar arası işbirliğiyle düzenlenen bu anlamlı organizasyona 19 farklı okul takımımızdan 342 sporcu öğrencimiz katılıyor. Yaşı ve branşı ne olursa olsun tüm öğrencilerimizin sportif faaliyetlere katılımını önemsiyor ve onları elimizden geldiği kadar destekliyoruz. Bu organizasyonlarda katılımcı öğrencilerimiz, spor ahlakı ve kültürünü kazanıyorlar. Milli değerlerini öğreniyorlar. Takımla birlikte hareket etme kabiliyetlerini geliştiriyorlar. Bol bol hareket ederek sağlıklı ve formda kalıyorlar. Yine bu organizasyonlarda öğrencilerimizin branşa özgü becerileri gelişiyor, maç tecrübeleri artıyor. Organizasyonun bir diğer güzel yönü ise kulüplerimizin yıldız kramponları izleyerek kadrolarına katmak istemeleri. Kupanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünü Aralık ayı boyunca devam edecek sportif kültürel ve sosyal etkinliklerle kutlamaya devam edeceklerini belirten Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci ise, “Tüm resmi bayramlarımızda olduğu gibi Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunu da Aralık ayının henüz başında startını verdiğimiz ve ay sonuna kadar devam edecek olan sportif, kültürel ve sosyal etkinliklerle kutlayacağız. Farkları branşlarda organize edeceğimiz bu etkinlikler binlerce sporcu öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirilecek. Spora gönül vermiş tüm öğrenci kardeşlerimizi kutluyorum. Onları bilinçli bir şekilde spora yönlendiren değerli velilerimize, gelişimlerine büyük katkı sunan kıymetli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

2. Geleneksel Orta Okullar Arası Futbol Kurtuluş Kupası açılış seremonisinde katılımcı okul takımlarının kaptanları organizasyonun anısına tasarlanan 27 numaralı formayı Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete’ye armağan etti.
Kaynak: İHA