Yaban Hayvanlarına Yem Desteği

Kış şartları nedeniyle beslenmede güçlük çeken kuşlar için doğaya yem, yabani hayvanlar için ise artık gıda maddesi bırakıldı Gümüşhane DKMP Şube Müdürü Aydın:'Bu sezon 1,5 ay içerisinde doğaya kuşlar için 4 bin 530 kilogram yem bıraktık'.

Yaban Hayvanlarına Yem Desteği
Gümüşhane'de kış şartları nedeniyle beslenmede güçlük çeken hayvanlar için doğaya yiyecek bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen etkinlikte, görevliler, hayvanlar için et parçaları, kuşlar için ise yem bıraktı.

DKMP Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, burada yaptığı konuşmada, köylerden göç edilmesi nedeniyle tarım arazilerinin ekilmemesinin yaban hayvanlarının yem bulmasında büyük zorluklara neden olduğunu söyledi.

Kış sezonunun başlangıcından bu yana doğaya kuşlar için 4 bin 530 kilogram yem bıraktıklarını bildiren Aydın, il genelindeki yemekhane ve lokantalar ile kasaplardan artık gıda maddesi de toplayarak beslenmekte güçlük çeken yabani hayvanları beslediklerini vurguladı.

Aydın, beslenemeyen hayvanların kaybı nedeniyle biyoçeşitlilikte azalmalar meydana geleceğine dikkati çekerek, "Bunun için 10 ton buğday aldık, 5 ton ot aldık. Kasaplar ve lokantalardaki ile resmi dairelere ait ve diğer yemekhanelerle yaptığımız anlaşmalar neticesinde yemek ve et artıklarını toplayarak yaban hayatına yem olarak bırakıyoruz. Bu sezon 1,5 ay içerisinde doğaya kuşlar için 4 bin 530 kilogram yem bıraktık." diye konuştu.

Yaban hayvanlarına yardımda bulunan hayvanseverlere teşekkür eden Aydın, "Yersiz ve zamansız yemleme yapılırsa yaban hayvanlarının yem bulma becerileri kayboluyor. Bu da onlar için ölüm nedeni sayılabilir. Yemleme çalışmaları ağır kış şartlarında yapılmaktadır. Buna dikkat edilmesini öneriyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA