Üniversite Üst Geçidin Tabyası Yerleştirildi

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Antalya Karayolu’nda yapımını sürdürdüğü Üniversite Yaya Üst Geçidi tabya yerleştirmesi yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tabya yerleştirme işlemini yerinde inceledi. Zolan, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Üniversite Üst Geçidin Tabyası Yerleştirildi
Üst geçidin teknik özelliklerinden bahseden Başkan Osman Zolan, “Burası asansörlü bir yaya üst geçidi olacak. Normal merdivenimiz de var. Bu köprümüzün uzunluğu 42 metre uzunluğunda, ağırlı da 70 ton, köprü ayakları ile beraber 90 ton çelik kullanılarak imal edildi. Yaya üst geçidimizin genişliği de 4 metre olacak şekilde dizayn edildi. İstiyoruz ki bu köprümüz ile birlikte inşallah yoğun trafiğin olduğu Denizli-Antalya yolumuzda yayalarımız daha güvenli geçsin, herhangi bir can kaybı olmasın. Bugüne kadar maalesef üzülerek gördük ki birçok can kayıpları oldu. Köprülerimiz ve bu yaya üst geçitleri kullanılmalı. Kullanılmadığı zaman yapılmasının da bir anlamı kalmıyor” dedi.

Projenin maliyetinin önemli olmadığını vurgulayan Başkan Zolan, “Toplam maliyeti 1 milyon 250 bin lira. Bu bedel önemli değil. Onun için biz ihtiyaca bakıyoruz. İhtiyaçsa, hele hele hayati bir ihtiyaç ise bedeli ne olursa olsun hiç düşünmeden gündemimize alıyoruz. İnşallah bundan sonra acıların çekilmediği can kaybının olmadığı geçişler olur” diye konuştu.

Denizli-Antalya Karayolu’nun yayalar için daha güvenli hale geleceğini kaydeden Başkan Zolan, “Denizli-Antalya yolumuz peyzaj düzenlemeleri ve yolun kalitesi ile en üst seviyedeydi. Bu yaya geçidimizle de inşallah güvenlik anlamında da bir artı daha koymuş oluyoruz. Denizlimizde güzellikler yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA